Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Brand i källare i Frillesås

Under natten mot torsdagen började det brinna i en villa i Frillesås. Ingen person ska ha kommit till skada och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Klockan 01.45 på torsdagsdygnet larmades SOS Alarm om en brand i en villa i Frillesås. Räddningstjänsten åkte till platsen.

– Det är en brand i en källare. Den ska vara släckt nu men det är mycket rök, säger Lars Justelius, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten vid klockan 02.10.

Även polisen larmades till platsen.

– Skadorna var begränsade till ett källarförråd. Ingen person kom till skada, sa Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vid närmare efterforskning visade det sig att en boende, en man i 20-årsåldern brukar röka i ett av källarförråden. Detta tros i nuläget vara orsaken till brandens uppkomst, meddelar polisen på torsdagsmorgonen.

– Vi misstänker att den startat av att han har rökt. Patrullen på plats möts av personen som uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och han tas med för provtagning, säger Cornelia Strandfors, stationsbefäl i Kungsbacka.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och narkotikabrott för eget bruk. Det är inte klarlagt om det är narkotika personen har rökt.

– Det ligger i farans riktning att anta det, men jag kan inte säga helt säkert att det förhåller sig så, säger Hans-Jörgen Ostler.

LÄS MER:Kvinna påkörd av bil i Kungsbacka

LÄS MER:Stoppades av polis – misstänkt stöldgods i bilen

ANNONS