Brand i förarhytt i lastbil på E6 – vägen avstängd

En lastbil började brinna på E6 under fredagseftermiddagen. Enligt polisen hade lastbilen troligtvis fått punktering och därpå hade det slagit upp gnistor. Till en början fick vägen stängas av helt men vid klockan 18 kunde vägen öppnas igen.

ANNONS
|

Det var klockan 15:40 som larmet om branden i lastbilen kom. Räddningstjänst var på plats med tre enheter. Då stod lastbilen vid avfarten till Varla, i norrgående riktning, i höjd med Hallabäcken.

– Släckningsarbete pågår och föraren står utanför lastbilen. Vägen är helt avstängd för tillfället, säger Lidia Bradaric, på räddningstjänstens larm- och ledningscentral.

Hytten blev helt utbrunnen

Vid klockan 16:30 meddelade räddningstjänsten att branden var helt släckt. En kvart senare hade räddningstjänsten gjort sig redo att lämna.

– Vi är redo att packa ihop. Vägen är fortfarande helt avstängd, polis och bärgare är kvar på plats, säger Lidia Bradaric.

Polisen meddelar att hytten blev helt utbrunnen. Lastbilen hade fått punktering och det var troligen det som hade slagit upp gnistor och därefter antänt hytten.

ANNONS

Inga personskador är kända.

E6 helt öppen igen

Strax före klockan 18.00 var ett körfält öppet i norrgående riktning. Det södergående körfältet är fortsatt opåverkat. Lastbilen är bärgad.

– Ja, den är borta, säger Antonius Knevel, vägtrafikledare på Trafik Göteborg.

Prognosen på när vägen kan öppna helt igen är satt till klockan 18.45. Men vägen kunde öppnas helt igen klockan 18.10.

– Både södergående och norrgående riktning är öppen, säger trafikledaren Carl Karlsson.

ANNONS