Sett till de senaste året har villapriserna i Kungsbacka stigit med drygt 18 procent.
Sett till de senaste året har villapriserna i Kungsbacka stigit med drygt 18 procent. Bild: Julia Forsberg

Bostadspriserna i Kungsbacka mattas av

Bostadspriserna har stigit kraftigt i Kungsbacka de senaste ett och ett halvt åren, både för bostadsrätter och villor. Den senaste statistiken visar dock att marknaden nu mattas av.
– Det säljs gott om villor. Priserna är ur ett svenskt perspektiv relativt höga, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, som tagit fram statistiken.

ANNONS
|

Bostadspriserna har stigit både kraftigt och stadigt under de senaste åren. I Kungsbacka är det villorna som ökat mest i pris. Sett till de senaste året har priserna stigit med drygt 18 procent.

– Det säljs gott om villor. Priserna är ur ett svenskt perspektiv relativt höga, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

LÄS MER:Allt från konst till löständer värderades när Antikrundan kom till Tjolöholm

Välkommet med avmattning

Bostadsrätternas prisökning är lägre, där har priserna stigit med omkring 9 procent det senaste året. De senaste månaderna syns dock en avmattning på marknaden både i Kungsbacka och på riksplanet.

– Generellt efter kraftiga uppgångar är det många som tycker att det är ganska välkommet när vi ser en avmattning i ökningstakten, säger Per-Arne Sandegren.

ANNONS

LÄS MER:Kvick hjälte räddade Ulla från lågorna: ”Ren tur att det inte blev värre”

Sommaren innebär generellt sett att bostadsmarknaden blir lugnare, men Per-Arne Sandegren ser fler möjliga orsaker till att bostadsmarknaden nu stabiliserat sig något.

– En av slutsatserna under pandemin är att folk har sökt sig till större boende. Det har drivit på särskilt villapriserna. Det kan vara så att många har gjort sina bostadsbyten nu. Till hösten brukar det ta fart men det är svårt att säga om priserna går upp igen. Jag tror det vore välkommet om vi har en liten platå under en period, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS