Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Erik Zienau

Bil vinglade på Onsalavägen – förare tagen för drograttfylleri

Under tisdagskvällen tipsades polisen om en bil som körde vingligt på Onsalavägen. Föraren visade sig vara påverkad och misstänks nu för drograttfylleri. I centrala Kungsbacka misstänks en kvinnlig förare också för drograttfylleri.

ANNONS

Det var vid halv nio på tisdagskvällen som polisen larmades om den vingliga föraren.

– Allmänheten ringde in och tipsade oss om en förare som körde väldigt vingligt. När vi en halvtimme senare stötte på fordonet var det en man i 55-årsåldern som körde. Man kan inte vara helt säker på att det var samma förare som körde när allmänheten tipsade men 55-åringen visade positivt för drograttfylleri, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen på onsdagsmorgonen.

Mannen togs med av polisen för mottagning och hölls sedan kvar av polisen.

– Han fick spendera natten hos polisen för tillnyktring, säger Sara Andersson.

Kvinna körde narkotikapåverkade

Även i centrala Kungsbacka stoppades ett fordon under kvällen. Strax efter klockan sex stoppades en kvinna och en man i en bil. Kvinnan som körde var narkotikapåverkad och i bilen hittade man små mängder narkotika.

– Kvinnan som är i 20-årsåldern misstänks nu för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen i bilen, även han i 20-årsåldern, var också påverkad och misstänks också för ringa narkotikabrott, säger Anna Sparrman, stationsbefäl hos polisen i Kungsbacka.

ANNONS