Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Helené Furness

Beskedet: Då får partnern följa med till BB

På tisdagen meddelade Sahlgrenska sjukhuset och Hallands sjukhus Varberg att man häver besöksförbudet på BB. Från och med i början av juni får partners återigen följa med till BB, det enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I mars förra året beslutade sjukhusen i Göteborg och Varberg att stänga BB för partners och närstående. Ingen förutom mamman fick vara kvar efter förlossningen.

Dock bestämde man sig för att göra ett undantag för själva förlossningsavdelningen – där partners fick följa med.

Anledningen till att man tog beslutet om BB då var för att sjukhusen ville skydda patienter, nyfödda och personal mot covid-19 viruset. Man har till och från omprövat beslutet flera gånger och i dag meddelar sjukhusen att man nu välkomnar parters till BB igen.

– Vi är jätteglada att kunna ändra detta beslut nu. Det har hela tiden varit en stark önskan från de som föder hos oss, att få ha med sin partner. Och det är så klart det naturliga även i vår organisation. Partnern eller den närstående är en naturlig och viktig del i både graviditet, förlossning och eftervård, säger Corinne Pedroletti, tillförordnad verksamhetschef Kvinnosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

ANNONS

Hon är också ordförande i samordningsrådet för kvinnosjukdomar och förlossning i Västra Götalandsregionen och Varberg.

Anledningen bakom är den minskande smittspridningen. BB öppnar den 9 juni på Sahlgrenska, Östra sjukhuset. Medan i Varberg öppnas avdelningen den 10 juni.

Som partner kommer man att få göra ett coronatest och man får följa med in om man uppvisar ett negativt provsvar.

Fotnot: I en tidigare version var datumet för öppning av BB på Varbergs sjukhus inkorrekt.

ANNONS