Banken hade nyligen renoverats: ”Verkligen jättetråkigt”

Det är fortfarande oklart hur omfattande skadorna är efter vattenläckan inne i Swedbanks lokaler på Nygatan. Enligt fastighetsägaren Aranäs är orsaken till läckan en brandpost men i nuläget vet man inte hur den gick sönder. Bankens lokaler har nyligen renoverats och känslan på plats är uppgivenhet.
– Vi hade invigning i somras, det är verkligen jättetråkigt. Vi vet inte när vi kan öppna igen, säger Charlotte Ernst, biträdande kontorschef.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

På söndagsförmiddagen fick räddningstjänsten larm om en vattenläcka i Kungsbacka centrum. Flera enheter var på plats under arbetet som pågick fram till efter lunch, då en saneringsfirma tog över för att fortsätta.

Räddningstjänsten fick börja med att bryta sig in, med hjälp av yxa och såg, på baksidan av huset. När man fick upp dörren vällde det ut vatten från lokalen. Till en början var det oklart vad som orsakat läckan, men efter några timmar hade man fått en klarare bild.

– Läckan kommer ifrån matning till en brandpost. Vi har ännu inte utrett varför den har börjat läcka, säger Thomas Andersson, på Aranäs fastigheter.

ANNONS

LÄS MER:Kraftig översvämning på Storbank – se dramatiken här

Inväntar bedömning av skador på lokalen

Representanter från Swedbank var på plats under förmiddagen. Lokalerna var nyrenoverade och man vet ännu inte hur omfattande skadorna är invändigt.

– Vi får invänta och se vad bedömningen blir. Vi kan inte säga så mycket i nuläget men vi ska ha en dialog vad som orsakat läckan och hur vi går vidare nu. Men det är väldigt tråkigt, säger Charlotte Ernst, biträdande kontorschef.

LÄS MER:Drabbade husägarna: ”Det har hänt flera gånger nu”

Hade invigning av lokalerna i somras

Det fanns en oro över om vattnet hade spridit sig till vårdcentralen som ligger i samma hus. Men enligt personal på plats ska det inte ha läckt in på vårdcentralen. Man ska nu utreda hur matningen till brandposten börjat läcka.

– Vi har nyligen renoverat och hade invigning i somras. Det är verkligen jättetråkigt. Vi vet inte när vi kan öppna verksamheten igen, säger Charlotte Ernst.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS