Bakluckeloppis kom tillbaka – efter två år: ”Känns jättekul”

På söndag är återigen dags för bakluckeloppis i Kungsbacka. Ett 30-tal personer kommer vara på plats för att sälja begagnade prylar, som söker en ny ägare.
– Det har varit väldigt tryck och ungefär 15 personer står i kö för att få sälja sina saker, säger Marielle Johansson, 56, som är arrangören av loppisen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Mellan klockan tio och två, på söndag, kan den som är sugen på loppis ta sig till parkeringen mellan blomsterhandeln och Coop. Där kommer det gå att fynda alltifrån porslin till fönster.

– Folk är nog sugna nu. Men vi startar försiktigt och det kommer vara gott om utrymme för folk som är där, säger Marielle Johansson.

Hittade en 100 år gammal fågelbur

Marielle Johansson som står bakom Facebookgruppen ”Loppisar i Kungsbacka” har ett gediget intresse när det kommer till loppisfynd. Men det var efter ett besök på en loppis i Skåne som hon bestämde sig för att starta en egen loppmarknad i Kungsbacka.

– Jag började skriva i en Facebookgrupp som jag har. Tanken var att jag ville sälja lite saker, men intresset var så stort, så vi bestämde oss för att ha en loppis, säger hon.

Då var loppisen på en grusplan, men efter ett tag flyttade den till en parkering i stället. Under de år som hon arrangerat loppis i Kungsbacka har Marielle gjort en rad fynd. Ett av dem minns hon lite extra.

– Jag tycker ju om lite annorlunda saker. En gång köpte jag en grön träfågelbur från 20 -talet. Den hade även en handgjord spegel och en stege, säger hon.

Hoppas på att folk håller avstånd

Coronapandemin har lamslagit stora delar av Sverige, så även loppisen i Kungsbacka, som fick ta paus i två år. Men nu när restriktionerna lättat är det dags igen för Marielles ihopsamlade gäng att sälja begagnade saker.

I år har trycket varit stort på att sälja sin saker. Intresset har varit så stort att det är flera personer som står på kö för att sälja sina varor på Marielles marknad.

– Det känns lite nervöst och spännande, säger hon.

Men trots det stora intressen vill Marielle mana till avstånd för de som besöker loppisen.

– Men folk har nog samlat på sig, så de vill nog bli av med grejer.

För den som inte kan komma på söndag kan det finnas en till chans under sommaren för att besöka en loppis.

– Vi tänker eventuellt ha en till loppmarknad i juli. Annars kommer vi tillbaka efter hösten.

Här är några av sommarens loppisar i Kungsbacka kommun

Mega-bakluckeloppis vid Tjolöholms slott

Den 3, 4, 10 och 11 juli är det loppis på Tjolöholms slott mellan klockan 11 och 15. Loppisen kommer vara Coronaanpassad, med luftiga gångar och mellanrum mellan varje loppisplats.

Bakluckeloppis

Mellan klockan tio och två, på söndag den, kan den som är sugen på loppis ta sig till parkeringen mellan blomsterhandeln och Coop. Där kommer det gå att fynda alltifrån porslin till fönster från ett 30-tal försäljare.

Loppisen kommer ha ett Corona tänk. Vilket innebär enligt arrangören Marielle Johansson, att man helst bör ha munskydd på. Handsprit kommer även finnas på plats.

Bakom evenemanget står Marielle Johansson som driver Facebookgruppen ”loppisar i Kungsbacka.”

För den som inte kan komma på söndag, finns det fler chanser under sommaren för att besöka en loppis. Under andra dagen i juli kommer bakluckeloppisen tillbaka en andra gång.

Gärdets gård

För den som har vägarna förbi den lilla orten Vallda, så kanske ett besök på Gärdets gård inte sitter fel.

Där går det att fynda alltifrån handtag till äldre möbler. Här kan du hitta gamla möbler, porslin, leksaker, och böcker.

De begagnade sakerna kommer från exempelvis konkurspartier, varupartier och dödsbon.

Detta är en helt unik loppis som hela tiden fyller på med nya och gamla prylar.

Ladan har öppet alla dagar i veckan. Däremot är det viktigt att tänka på att man måste boka ett besök i förväg, enligt butikens hemsida.

• Loppisen i Stuv

Om du ändå har vägarna förbi Stuv, kanske ett besök på den lokala loppisen kommer sitta fint.

De gamla sakerna, säljs i en före detta packhall för tomatsortering samt i ett växthus.

Det som säljs är sådant som kunderna lämnat in.

Loppis i Tölö Kyrkby

Kanske dina vägar går förbi den lilla kyrkbyn Tölö den 3 juli. Varför inte då ta en tur förbi den årliga loppisen på Härdvägen och se om du fyndar en damsko eller en leksaksbil.

På marknaden kommer det säljas allt ifrån kläder, inredning, möbler och trädgårdsprylar, herrkläder. Bland de gamla sakerna kommer även grönska skymta. På marknaden kommer plantor och sticklingar vara på plats i hopp om att få en ny ägare.

Marknaden kommer äga rum mellan klockan 11:00 och 15:00.

På Facebook manar arrangörerna till att besökarna gärna ska använda munskydd och handsprit samt hålla avstånd.

ANNONS