Antikrundan kommer till Tjolöholms slott

Din morfars gamla klocka eller farmors vas kanske är värda miljoner? Nu får du chansen att ta reda på det. Antikrundan kommer nämligen till Tjolöholms slott i september.
– Det är en oerhört vacker och speciell plats, säger projektledare Ulrika Midunger.

ANNONS
|

Nu är det hög tid att börja rota bland sina gamla klenoder. Den 1 september kommer SVT-produktionen Antikrundan till Tjolöholms slott.

– Vi är superglada att de kommer hit, de skulle varit här förra året men det blev inte som vi tänkt på grund av pandemin. Så nu är vi taggade, säger David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholms slott.

Han berättar att inspelningarna kommer hålla till i Magasinet vid slottet och utomhus.

– Det är en oerhört vacker och speciell plats där det finns så mycket att visa upp och titta på. Vi gillar när utomhusmiljön är vacker, inte minst ett sånt här år när mycket av inspelningarna kommer behöva ske utomhus, säger Ulrika Midunger, projektledare för Antikrundan.

ANNONS

Tar in 550 personer åt gången

Redan i våras kunde Kungsbackabor anmäla sig för att få sina föremål värderade av Antikrundans experter. De har fått en bokad tid under dagen den 1 september när produktionen är på plats. Den anmälan har passerat deadline – men det finns hopp för dig som är sent ute.

– Vi har plats för spontana besök också. Vi kommer ha ett avspärrat inspelningsområde där vi tar in max 550 personer, helt i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Och så kommer det stå vakter som kontrollerar vid ingången att antalet aldrig överstiger det, säger Ulrika Midunger.

Förutom inspelningarna på Tjolöholms slott kommer produktionen också åka hem till Kungsbackabor med intressanta föremål.

– I stället för att frakta stora tunga föremål kommer vi i år åka hem till ett par utvalda personer för att göra hemvärdering.

Efterlyser föremål med historia

Vilka föremål är det då du ska ta med dig? Enligt Ulrika Midunger är det vad som helst – som har en historia.

– Vi gillar föremål som betyder mycket för ägarna. Där det finns en historia, en släkthistoria eller mysterium kring föremålet. Det är alltid roligare när det gått i släkten, eller att det är nyinköpt men att det finns en historia kring det.

Har du ett föremål du vill ha värderat ska du alltså dyka upp på Tjolöholms slott den 1 september.

ANNONS

– Alla är välkomna, vi kommer hålla koll hur många som är där så vi håller restriktionerna. Men det kommer vara jätteviktigt att hålla avstånd.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS