Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Annorlunda kajaktävling i innerstaden – politiker, reportrar och kajakklubb deltar

På söndag är det dags för en något annorlunda kajaktävling i innerstaden. Det är Kungsbackas partier, två av Kungsbacka-Postens reportrar och kajakklubben som ska paddla genom Kungsbackaån i hopp om att ta hem äran.

Tryggve Ericsson har under många år lurat på idén om kajakuthyrning vid Kungsbackaån och i år blev den till verklighet. Han är själv nöjd över resultatet och säsongen som varit.

– Det har varit jätteroligt och jag tror att många tycker det är roligt med en kajakomat just för att det är smidigt och man kan testa på det när man vill, säger Tryggve.

LÄS MER: Nu kan du hyra kajak i centrala Kungsbacka: ”Finast att paddla på kvällen”

Under säsongen har Tryggve sammanställt statistik och sett över vilka det är som varit där och paddlat. Han berättar att 20 till 25 procent av alla människor som kommit dit har varit från andra kommuner och länder.

– Det har varit allt ifrån tyskar, belgare till danskar, och det är så klart jätteroligt och positivt. Om de inte hade sett det här hade de förmodligen åkt förbi Kungsbacka, men nu stannade de för det här.

– Om man räknar på det så är det bara positivt för hela kommunen och all verksamhet runt omkring. Jag vill lyfta fram ån som har en stor betydelse för Kungsbacka och hela innerstaden som kan vara död emellanåt.

Partier, reportrar och kajakklubben deltar

Nu på söndag har han förhoppningar om att en kajaktävling ska kunna locka allt fler människor till innerstaden – nybörjare som vana paddlare. Starten sker vid Varla stockar cirka klockan elva och i ungefär en och en halv kilometer ska deltagarna paddla för att till sist ta sig i mål vid Hamntorget.

Först ut är det Kungsbackas olika partier som ska bege sig ut på ån för att paddla, men vilka som möter vilka avgörs efter en lottning. Tryggve tycker att det är viktigt att politikerna kommer ut och visar sig i normala sammanhang också.

– Politik är viktigt, oavsett allas olika åsikter och tankar. Alla partier var jättepositiva och tycker att det här är en bra grej. Men politikerna vill inte bara vinna valet, utan de vill även vinna det här.

Partierna som deltar:

Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Kungsbackaborna och Kristdemokraterna kommer att vara med och delta. Sverigedemokraterna söker fortfarande efter deltagare, men hoppas att de ska kunna vara med.

LÄS MER: Fredrik hittade misstänkt granat i Kungsbackaån

Sist ut ställs Kungsbacka-Postens två reportrar inför en svår utmaning där de ska möta Kungsbackas kajakklubb, men Tryggve tror ändå på ett jämnt möte.

– Det är min fru och dotter som kommer paddla från kajakklubben. Jag tror att de möjligtvis vinner i slutändan, men om Kungsbacka-Posten får till styrningen ordentligt så kan de också ha en bra chans.

Tanken var att Kungsbacka-Posten skulle mött Norra Halland, men de sistnämnda valde att inte vara med.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.