Ann-Sofie gjorde en egen slinga när första snön föll: ”Gäller att passa på”

När snön föll jublade Ann-Sofie Hellstrand. Mellan jobbmötena plockade hon fram skidorna – och åkte några varv på Forsgårdens golfklubb. — Helt fantastiskt – underbart! säger hon.

ANNONS

Termometern står på minus två. Men vinden som pinar gör att det känns som sju minus, enligt väderappen. Bland folk som rastade hundar, stack Ann-Sofie Hellstrand ut genom att använda längdskidor på golfbanan.

Åkt tre varv på slingan

– Jag har gjort en egen slinga som jag har åkt tre varv på nu. Jag vet inte hur lång den kan tänkas vara, kanske två kilometer, säger Ann-Sofie Hellstrand.

LÄS MER:Snöovädret fortsätter: ”Väntas komma 10-15 centimeter snö”

Hon berättar att hon arbetar hemifrån och har planerat mötena så att hon kan ägna en timme åt att ta sig fram med stavarna.

– När det snöade blev jag jätteglad. Jag älskar när det är snö och att få åka skidor på längden. Det blir så ljust och vackert när det har snöat. Det gäller att passa på.

ANNONS

Har flyttat tillbaka

Ann-Sofie Hellstrand är Kungsbackabo som har flyttat tillbaka. Hon åker skidor så fort tillfälle ges, men några planer på Vasaloppet eller liknande har hon inte.

LÄS MER:Nu faller snön – hur ser det ut hos dig?

– Man mår så himla bra av att komma ut. Det är så jättehärlig motion. Jag brukar köra ensam, men det brukar vara mycket folk här på Forsgården.

Åker på golfbanorna

Antalet träningspass skiljer sig från vinter till vinter. Ibland kan det bli flera åkturer, ibland inga alls. Tisdagens pass bjöd på snö, men inte i några mängder. Ann-Sofies egengjorda spår var kanske två-tre centimeter tunt.

– Jag brukar försöka åka på golfbanorna. Förra året var vi på Sjögärde några dagar, de hade väldigt fina spår. Det ska komma snö även imorgon (onsdag), men det ska tydligen blåsa massor då, säger Ann-Sofie Hellstrand.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS