Avdelningschefen på ambulansen i Kungsbacka, Anna Rosenberg, tyckte att stationen behövde ett Instagramkonto. Nu lägger personalen ut allt från vardagliga jobbbilder till inlägg om trafiksäkerhet – och ibland syns chefen själv i flödet. Foto: Ambulansen i Kungsbacka
Avdelningschefen på ambulansen i Kungsbacka, Anna Rosenberg, tyckte att stationen behövde ett Instagramkonto. Nu lägger personalen ut allt från vardagliga jobbbilder till inlägg om trafiksäkerhet – och ibland syns chefen själv i flödet. Foto: Ambulansen i Kungsbacka Bild: -

Ambulansen vill nå ut på sociala medier

Ambulansen vill bli bättre på att visa vad de gör, få kontakt med invånarna och sprida viktig information. Sedan i somras finns de på Instagram och snart även på Facebook. – Vi vill vara så öppna som möjligt säger avdelningschefen Anna Rosenberg.

ANNONS
|

I våras började Anna Rosenberg som avdelningschef på ambulansen i Kungsbacka. Hon tyckte att verksamheten skulle kunna nå ut på ett enklare sätt och tog initiativet att öppna Instagramkonton.

– Alla huvudstationer i Halland har Instagramkonton nu. Vi tycker det är trevligt sätt att berätta om vår verksamhet, vad vi gör och hur vi arbetar. Det är också ett sätt att få kontakt med halläningarna, vi får in en del frågor, säger hon.

Det blir en del bilder från personalens vardag på stationen, i ambulansen och på utryckningar – men också mer allvarliga inlägg.

– Vi försöker vara utbildande och informativa. Vi har till exempel skrivit om hur man ska agera i trafiken när det kommer blåljuspersonal, säger hon.

ANNONS

Det är nämligen något som många är osäkra på, enligt Anna Rosenberg.

– Det viktigaste är att vara uppmärksam bakåt och på sidorna när man kör. Det är inte så lätt att se oss när vi kommer med blåljussirener i dagsljus och man hör inte alltid sirenerna bakifrån, det är bra att vara medveten om det. När blåljusen kommer: tryck inte foten på bromsen utan håll koll och se vad du ska göra. Det kan vara att man behöver lägga sig åt sidan och lämna plats, säger hon.

Vilka inlägg får mest respons?

– Kanske när vi skriver om händelser som vi varit ute på. Men vi får mycket positiv respons när vi skriver om vår utrustning också, många tycker det är intressant och bra.

Vad har ni fått för reaktioner på era konton?

– Vi har fått så mycket positiv respons, det är överväldigande. Vi ökar hela tiden i antalet följare, jag tror vi ligger på runt 1500 följare per station nu. Det är vi jättenöjda med, men vi hoppas naturligtvis på ännu fler. Till hösten är tanken att vi ska starta upp en Facebooksida för hela Halland också.

Elvira Linderot

redaktion@kungsbackaposten.se

ANNONS