I början av november börjar vaccineringen mot covid-19 av barn från 12 år i Sverige.
I början av november börjar vaccineringen mot covid-19 av barn från 12 år i Sverige. Bild: Andreas Olsson

93 nya coronafall i Kungsbacka

Om knappt två veckor lyfts de flesta restriktionerna. Men smittspridningen av coronaviruset pågår fortfarande. I Kungsbacka bekräftades 93 nya coronafall förra veckan.

ANNONS
|

Under sommaren var spridningen av coronaviruset nere på mycket låga nivåer, men från och med augusti har antalet nya coronafall successivt ökat. Förra veckan bekräftades 93 nya fall i Kungsbacka, det är det högsta antalet sedan i maj och 32 fler fall än veckan innan.

LÄS MER: Sverige börjar vaccinera barn från 12 år

Om knappt två veckor lyfts de flesta restriktionerna. Men det gäller fram till dess att fortfarande vara försiktig, meddelar Folkhälsomyndigheten under en pressträff på torsdagen.

FOHM: Vi är inte framme vid 29 september än

– För alla gäller att tänka på vaccinationerna, hålla avstånd inomhus och utomhus, umgås smittsäkert, stanna hemma och testa dig även vid lite symptom, tvätta händerna, var vaksam på symptom och testa dig efter att du varit utomlands. Vi är inte framme vid 29 september ännu, säger Karin Tegmark Wisell, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten under pressträffen.

ANNONS

Ovaccinerade får egna råd

I Halland har 84,8 procent av invånarna fått minst första dosen vaccin. Under torsdagen meddelade statsminister Stefan Löfven att även barn från 12 år och uppåt ska erbjudas vaccin mot covid-19 från och med början av november.

LÄS MER:Flera coronafall i klassen – elever ska ändå stanna i skolan

Folkhälsomyndigheten meddelar att de allmänna råden så som att hålla avstånd och vara noggrann med handhygien för att hindra smittspridningen av coronaviruset tas bort den 29 september, samtidigt kommer då nya råd för de som är ovaccinerade.

– Ovaccinerade vuxna bör fortsätta vara försiktiga även efter 29 september. En ökad vaccinationstäckning är prioriterad, säger Karin Tegmark Wisell.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS