6000 kvadratmeter stor gräsbrand nära naturreservat

Räddningstjänsten larmades till en gräsbrand på Torredsvägen under tisdagsförmiddagen. Enligt de första uppgifterna till ledningscentralen var det cirka 500-600 kvadratmeter gräs som brann. Men senare visade det sig att det rörde sig om ett betydligt större område på cirka 6000 kvadratmeter.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 12.00 som räddningstjänsten fick in larmet om gräsbranden på Torredsvägen, som ligger vid naturreservatet Sandsjöbacka.

Enligt de initiala uppgifterna ska det ha rört sig om cirka 500-600 kvadratmeter gräs brann.

– Vi har skickat Lindomestationen. Det är en räddningsenhet och en vattenenhet som har åkt till platsen, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Finns det någon spridningsrisk?

– Det är det väl alltid. Men vi har ringat in branden nu.

När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det var ett betydligt större område som brann – cirka 6000 kvadratmeter.

ANNONS

– Det kanske hade brunnit innan vi kom dit. Det var deras första uppgift och när de gick över området blev det en annan, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid klockan 12.30 var Lindomestationen fortfarande kvar på platsen. Räddningstjänsten räknade med att branden skulle vara släckt inom en timma.

– Vi är kvar. Vi släcker på och vattnar, säger Mikael Lindgren.

Dock var branden släckt inom en kvart. Sedan jobbade räddningstjänsten med eftersläckningsarbete.

ANNONS