Idrottsparken är ungefär lika stor som två fotbollsplaner. "Tänk på att hålla avstånd när du är där och att inte alla samlas på samma ställe, följ myndigheternas nationella råd", uppmanar kommunen inför öppnandet på sin hemsida.
Bild: Kungsbacka kommun/Arkiv
Idrottsparken är ungefär lika stor som två fotbollsplaner. "Tänk på att hålla avstånd när du är där och att inte alla samlas på samma ställe, följ myndigheternas nationella råd", uppmanar kommunen inför öppnandet på sin hemsida. Bild: Kungsbacka kommun/Arkiv Bild: Catrin Hansson

10 000 kvadratmeter idrottspark är klar – öppnar dan innan dopparedan

Den nya idrottsparken i Kungsbacka är nu klar och besiktigad, och det några månader tidigare än planerat. Dagen innan julafton öppnas parken för allmänheten.

ANNONS
|

Den nya idrottsparken vid badhuset är färdig och fick godkänt vid slutbesiktningen i fredags, det meddelar kommunen på sin hemsida. Öppningen av parken var egentligen planerad till våren 2021, men parken öppnas nu istället den 23 december.

– Jättekul att vi kan öppna Idrottsparken några månader före tidsplanen, det känns som en julklapp till alla i Kungsbacka, säger Karl Lundgren, förvaltningschef teknik på kommunen, i ett uttalande.

Idrottsparken är på 10 000 kvadratmeter, vilket är ungefär lika stort som två fotbollsplaner. I parken finns bland annat: en skatedel, parkour, utegym, hinderbana, lekplats, scen, bollytor, hängmattor och sittplats med bord och grill. Det finns också en svängd löparbana av asfalt genom den aktiva delen av parken.

ANNONS

– Tänk på att hålla avstånd! uppmanar Karl Lundgren, samtidigt som han välkomnar kommuninvånarna till parken från och med onsdag.

Markbeläggningen vid aktiviteterna består bland annat av gummimatta, sand, plattor, träspån och konstgräs. Idrottsparken är inramad av en låg mur och böljande mark med grupper av träd.

Kommunen skriver på sin hemsida att det återstår sådd av ängsmark kring cirkulationsplatsen framför badhuset och vid svack-diket i norr, och det arbetet kommer att ske till våren.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungsbackaposten.se

ANNONS