Arkivfoton
Arkivfoton Bild: lindk

Åtalas för tre stölder på Hede fashion outlet

En kvinna åtalas för två fall av ringa stöld och ett fall av stöld på köpcentret Hede fashion outlet.

ANNONS
|

Köpcentret Hede fashion outlet har ständiga problem med stölder. Varje vecka rapporterar Kungsbackapolisen om incidenter från platsen.

Läs mer: Stöldgods hittades i bil efter jakt på tjuvar

Nu åtalas en kvinna i 35-årsåldern för två fall av ringa stöld och en stöld.

Händelserna inträffade i maj i år. Ett butiksbiträde i en skobutik i köpcentret tyckte att en kvinna betedde sig misstänkt och upptäckte, efter att hon lämnat butiken, att ett par skor till värde av 629 kronor saknades. Hon tog kontakt med väktare som kunde se på övervakningsfilmen hur kvinnan tagit av sig sina egna skor och satt på sig ett par från butiken. Hon lämnade sedan butiken.

ANNONS

Kvinnan greps strax därpå av väktare. Enligt förundersökningen var hon till en början lugn, men blev sedan upprörd och fördes därför till griprummet. Därifrån försökte hon fly varpå väktare satte på handfängsel.

Förutom skorna visade det sig att kvinnan hade gods från två andra butiker med sig, en parfymflaska samt två par shorts.

I förhör erkänner kvinnan att hon stulit parfymen, men inte skorna och shortsen. Hon säger att hon skulle ut och flytta sin cykel och glömde att hon tagit på sig butikens skor. Gällande shortsen uppger hon att hon provat massor av kläder i den aktuella butiken och råkade få med sig shortsen i väskan.

Det sammanlagda värdet för de tillgripna varorna är 2488 kronor.

Tove Gontran

redaktion@kungsbackaposten.se

ANNONS