Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nej. Varbergs tingsrätt anser att mannen inte kan ha hunnit misshandla paret och friar honom. Bild: Annika Karlbom
Nej. Varbergs tingsrätt anser att mannen inte kan ha hunnit misshandla paret och friar honom. Bild: Annika Karlbom

Åtalades för otrohetsdrama – åtta år senare

Mannen anklagades för att ha slagit kvinnan och mannen. De hade alla varit inblandade i ett otrohetsdrama några år tidigare. Men nu frias mannen från misshandeln – han hade alibi.

Paret har känt mannen sedan 20 år. Kvinnan säger dock sig vara rädd för mannen, som är i 60-årsåldern.

För åtta år sedan var de alla, enligt polisutredningen, inblandade i en otrohetsaffär där 60-åringen och kvinnan, som påstods blivit angripen, blev bedragna.

LÄS MER: 18-åring döms för sönderslagna busskurer – filmade själv

I mars förra året påstod paret att de var ute och gick på en skogsväg då 60-åringen kom körandes. Mannen ska ha hoppat ur bilen och misshandlat den andra mannen med 4-5 slag. Sedan ska han ha gett sig på kvinnan. Detaljerat berättade kvinnan i rätten hur 60-åringen misshandlade henne. Hon frågade varför eftersom hon också var ett offer i otrohetsdramat.

Tingsrätten konstaterar att det varit konfliktfyllt mellan de inblandade sedan början av 2000-talet då otrohetsaffären ägde rum.

60-åringen är dömd för att ha misshandlat den andra mannen 2012.

LÄS MER: Greps när han försökte köpa sex av prostituerad: ”Är idioti”

Men den här gången frias han.

Tingsrätten anser att samtliga inblandade har lämnat trovärdiga historier. Ett inköp räddar dock 60-åringen. Han köpte en produkt i Västra Frölunda 13.52 den aktuella dagen. Tidsspannet gör att det ”skapar tvivel” att mannen ska ha hunnit begå gärningen. Därför frias han.