Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Ännu ett inbrott i klubbstugan: ”Väldigt mycket jobb för oss”

För andra gången på ett par månader har IF Rigor utsatts för inbrott. Tack vare förstärkta lås blev bytet relativt litet, men bördan för föreningen är desto större.
– Det känns ju rätt jäkligt, säger Steffen Häggström, som är medlem i klubben.

Rigortorpet har drabbats hårt av inbrott den senaste tiden. Förra året inträffade det första, och nu i somras skedde det hittills mest omfattande, då tjuvarna lyckades ta sig in i garaget. Då tog man det mesta bärbara av värde, till exempel motorsågar, skyddsutrustning och diverse handverktyg. Samtidigt försökte man förgäves tjuvkoppla ett par större maskiner och köra iväg med.

Förstärkta lås satte stopp

– Sedan dess har vi förstärkt garaget, så den här gången kom de inte in, berättar Steffen Häggström.

I fredags förmiddag upptäcktes nämligen ytterligare ett inbrott i stugan inne i skogen i Älvsåker. Det syns att gärningsmännen har spänt fast garagedörrarna och försökt dra dem ur sin position, utan att lyckas.

– Så de kom inte åt fyrhjulingen, säger Steffen.

Han är på plats på Rigortorpet för att ta en träningsrunda och passar på att ta lite bilder på förödelsen. Gångjärnen in till logementet är uppkapade och släpkärran till fyrhjulingen saknas.

LÄS MER: Polisens varning: höstens inbrottsvåg har börjat

Sakerna ska spraymålas

– Det innebär väldigt mycket jobb för oss. Nu behöver vi skaffa en ny dörr till logementet, och köpa en ny släpkärra. Det är stor självrisk, så jag tror knappt vi får ut något på försäkringen, säger Steffen Häggström.

Framöver kommer prylarna som förvaras i Rigortorpet att spraymålas, för att försvåra försäljning av dem. En polisanmälan är gjord, och flertalet verktyg som använts för att bryta sig in är inlämnade i påsar till polisen.

Inte första inbrottsvågen

Steffen Häggström har varit medlem i föreningen länge och minns hur det var när man för många år sedan drabbades av upprepade inbrott.

– Det här med två stölder ganska tätt råkade vi ut för för cirka 20 år sedan. Då bröt sig tjuvarna in i garaget och tog en åkgräsklippare. Efter några veckor kom de igen och tog den nya som vi fått från försäkringen. Enligt försäkringsbolaget är det inte ovanligt för tjuvar att göra så.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.