En älg som gick på fel sida av viltstängslet orsakade långa köer på E6 under måndagsmorgonen.
En älg som gick på fel sida av viltstängslet orsakade långa köer på E6 under måndagsmorgonen. Bild: Laila Ekstedt

Älg gick lös på E6 – orsakade långa köer i morgontrafiken

Polisen larmades till E6 under måndagsmorgonen. Flera personer hade ringt in och berättat att en älg gick på fel sida av viltstängslet.

ANNONS
|

Klockan 05.54 under måndagsmorgonen fick polisen ett samtal från en bilist som hade sett en älg på fel sida av viltstängslet på E6 södergående riktning vid Sandsjöbacka. När polisen kom till platsen kunde de inte hitta älgen.

– Trafikverket gick ut med en varning och vi kallade jägare till platsen. Strax innan klockan sju kom det ännu ett samtal från en trafikant som sett älgen, en av patrullerna lyckades även, till slut, få syn på älgen, berättar Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Efter några timmars sökande, som resulterade i långa köer längs E6, kunde patrullen konstatera att älgen antagligen lyckats hitta tillbaks till skogen.

ANNONS

– Vi har anmält ett hål i viltstängslet till Trafikverket. Trafiken stannade aldrig helt men hastighetsbegränsningen sänktes då vi inte visste exakt var älgen var, säger Fredrik Svedemyr.

Varför kallades jägare till plasten?

– Så gör vi alltid när det är vilt på större vägar. Det kan innebära en stor trafikfara så vi kan behöva ta beslutet att avliva älgen och då behöver vi ha jägare på plats, svarar Fredrik Svedemyr.

LÄS MER:Krockade med älg som försvann ut till havs

LÄS MER:Onsalas mest nyfikna älg – här kikar hon in på altanen

ANNONS