Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Intresset växer för veteran-MC i Kungsbacka

Har du också fått upp ett intresse för motorcyklar när man inte längre kunde resa under pandemin? Då är du inte ensam. 2020 blev ett rekordår för MC-branschen med mängder av sålda hojar. Samtidigt stör pandemin importen av nya motorcyklar – vilket gjort att fler i Kungsbacka väljer en veteran-MC.

Under förra året slogs rekord i antal nyregistrerade motorcyklar i Sverige – inte sedan 2009 har så många nya fordon sålts.

Men samtidigt har coronapandemin – som med många andra branscher – satt käppar i hjulet för leveransen av motorcyklar. Dels påverkas man fortfarande av den lockdown som många länder gick in i 2020, som gör att många fartyg och containrar nu befinner sig i fel hamnar.

Men det är även i tillverkningen som man har stora problem. Precis som med mycket ny teknik påverkas man av bristen av halvledare, vilket gör att man inte kan tillverka lika många nya motorcyklar som man hade velat.

Ska du köpa en veteran-motorcykel? Tänk på det här

Går du själv i tankar på att köpa en veteran-MC? Tänk på vad du ska använda den till och anpassa typen av motorcykel du söker därefter. Tänk också på att kontrollera så att alla papper är i ordning – och undersök motorcykeln noggrant innan du köper den.

Ska du låna pengar för att finansiera köpet av motorcykeln är det viktigt att du får ett lån med bra villkor. Eftersom att veteranmotorcyklar oftast säljs av privatpersoner ska du sikta på att hitta det billigaste privatlånet. Det gör du genom att använda en låneförmedlare, som Sambla.

Fler väljer veteran-MC: ”Kul med klassisk modell”

När utbudet minskat och efterfrågan ökat har det således även blivit fart på begagnatmarknaden för motorcyklar. Leif Sjögren är en av dem som valt en veteran-MC.

– Jag har inte kört motorcykel på säkert 20 år, men jag körde mycket i min ungdom. Då känns det extra kul att köpa mig en klassisk modell, som liknar de jag och mina vänner körde runt med förr, säger han.

Han berättar att lika mycket av charmen ligger i att renovera och vårda de gamla motorcyklarna.

– Jag spenderar många timmar i garaget under säsongen, skrattar Leif och fortsätter:

– En fin veteran-MC är ju ett stycke historia som man vill bevara!

Finns klubb för veteran-MC i Kungsbacka

Och fler tänker som honom i Kungsbacka. MC-Veteranerna Kungsbacka är en klubb för de som älskar att köra och bevara klassiska och äldre motorcyklar samt mopeder. Varje sommar håller klubben gemensamma utflykter – med Kungsrallyt som den stora höjdpunkten.

För att få vara med i Kungsrallyt ska din motorcykel vara veteranklassad – alltså 30 år eller äldre. Rallyt består av en sju till åtta mil lång runda i nordhalländsk natur, och etapperna avbryts i stationer med frågesport och fika.

Kör försiktigt i vår!