Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Mats H Ljungqvist: Risken för en aggressiv motattack finns hela tiden

”Mitt enda vapen var en snusdosa av märket LD Stark”, skriver Mats H Ljungqvist, som slåss på två fronter, mot både covid och nattliga kamikaze-getingar.

Jag har legat i stutabåset, ity det att coviden efter två och ett halvt år, 28 månader, eller 959 dagar utan ens ett svid i halsen plötsligt och MÖJLIGEN härjat mitt eget hem. Kärestan fick the hostan från hell, snorade och snörvlade och eftersom blott dagar återstår till semestern infördes stränga karantänsregler i Öfvre Varla. Jag redde mig en tillfällig sovplats på nedervåningen, från övervåningen ekade hostan och så där har vi haft det i dagar nu, i väntan på svaret från PCR-testet.

Häromkvällen skulle jag somna där i stutabåset på nedervåningen. Jag låg och räknade på inkubationstid för covid, omikron och BA.5. Framför allt funderade jag på HUR långt vi skulle hinna på nästa veckas cykelsemester i Danmark innan JAG fick covid, samt hur sjuk man kan vara i ett tält, när nåt plötsligt kittlade till på fingret.

En gång, för många många år sen, i tidernas gryning, kröp en geting in genom fönstret, ramlade rakt ner i sängen och stack mig. Av förklarliga skäl en händelse som etsat sig fast, så på ungefär 0,67 sekunder stod jag med tänd lampa, 187 i puls, i kalsonger och spanade efter Den Möjliga Fönster-Getingens Återkomst.

Fingerkittlet hade nu börjat smärta och JAJAMÄN, under madrassen kröp den, lojt, getingen som ramlat in genom stutabåsfönstret och ner på min finger.

Fingerkittlet hade nu börjat smärta och JAJAMÄN, under madrassen kröp den, lojt, getingen som ramlat in genom stutabåsfönstret och ner på min finger. Och nu var goda råd dyra, för jag är sen gammalt geting-räddast i Nordeuropa. Mitt enda vapen att tillgripa var nattduksbordets snusdosa av märket LD Stark, och utan läsglasögon fick jag inleda en bred mosa-geting-attack, den saknade så att säga PRECISION, och vet ni nåt om getingar så vet ni också att risken för en aggressiv motattack finns hela tiden och aldrig ska underskattas. Men så snart jag fått på läsglasögonen kunde jag inte utan viss tillfredsställelse konstatera att A/ getingen var död, och B/ det bultade som fan i fingret.

Dock, efter denna excessiva våldshandling i självförsvar var det så att säga inte bara att lägga sig ner igen och somna om. I alla fall inte med öppet fönster i jakt på nattsvalka, för vem visste om det öppna fönstret låg granne med ett getingbo under fasaden och vem visste om getingsamhället kanske precis kysste NÄSTA kamikazekille farväl inför en förnyad midnattsattack genom fönstret och ner i sängen? Dessutom bultade hjärtat och jag hade inihelvete ont fingret.

Nu kommer själva frågan – oddsen? Vad är egentligen oddsen? Inte på att utsättas för två nattliga genom-fönster-getingattacker på bara 25 år. Sånt händer. Nej, jag tänker på oddsen att få covid precis när vi satt upp tältet på cykelsemester i Danmark?

LÄS OCKSÅ: Nils har skapat en blommande oas på sin gård i Fjärås: ”Jag bara njuter”

LÄS OCKSÅ: Säröbon Hein Wagner är blind – springer maraton och triatlonlopp

LÄS OCKSÅ: Rolfs oväntade upptäckt – en geting i januari: ”Jättekonstigt”