Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annelie Evenmyr vann priset Årets Kungsbackabo 2021. Bild: Tobias Sandblom, Mia Sandblom
Annelie Evenmyr vann priset Årets Kungsbackabo 2021. Bild: Tobias Sandblom, Mia Sandblom

Per Anger: Nomineringarna till Årets Kungsbackabo strömmar in

Nomineringarna till Årets Kungsbackabo 2022 fullkomligen väller in. Och ännu är det gott om tid kvar, skriver Kungsbacka-Postens chefredaktör Per Anger.

2021 inrättade Kungsbacka-Posten priset Årets Kungsbackabo för att hylla vardagshjältar som gör något extra för sina medmänniskor.

Nu har det gått lite mer än en vecka sedan vi öppnade nomineringssidan, och vilket gensvar vi har fått! I skrivande stund har vi närmare 25 namn, såväl välkända som mindre kända, på den stadigt växande listan över möjliga kandidater till priset.

Nomineringsperioden pågår fram till den 20 november, och under tiden kommer vi i en serie intervjuer att lyfta fram några av de nominerade.

En av de första att bli nominerad var Ulrica Scott Malmgren som du kan läsa om i artikeln här.

Ulrica drabbades 2019 av det värsta en förälder kan råka ut för – att förlora ett barn. Som småbarnsförälder kan jag inte ens föreställa mig smärtan och sorgen.

Ulrica insåg ganska snabbt efter sonens självmord att samtal och sociala möten hjälpte henne i sorgen. Hon startade en stödgrupp och senare en förening för anhöriga till suicidoffer. Nu har föreningen Änglaföräldrar 20 medlemmar som stöttar varandra och bland annat jobbar för att förebygga självmord och stärka stödet till efterlevande.

Psykisk ohälsa och självmord är ämnen som ofta kan vara förknippade med skam och socialt stigma. Genom att lyfta de svåra frågorna och våga ställa krav hjälper Ulrica till att minska tabut och förhoppningsvis få till en förändring.

Ulrica är i mina ögon ett jättebra exempel på en Kungsbackabo som engagerar sig i sitt lokalsamhälle, gör något positivt och som är förebild för andra.

Vem tycker du skulle vara en värdig vinnare av priset Årets Kungsbackabo 2022? Fram till den 20 november kan du nominera din kandidat här: https://hej.kungsbackaposten.se/aretskungsbackabo/

LÄS OCKSÅ: Vinnaren i glädjetårar när priset delades ut: ”Fortfarande i chock”

LÄS OCKSÅ: Årets Kungsbackabo ska utses – ta chansen att påverka

LÄS OCKSÅ: Nu kan du nominera till Årets Kungsbackabo 2022