Den här semestern saknade ingenting

”Första natten i tältet kom Måndagsmonsterregnet From Hell. Typ hundra millimeter på bara några timmar. INGEN cyklar i sånt väder”, skriver Mats H Ljungqvist, om en semester som blev lite annorlunda.

ANNONS

Sist vi hördes av låg jag getingstungen i stutabåset, evakuerad från kärestans misstänkta covidhosta på övervåningen och oroades över den kommande cykelsemestern i Danmark. Säg nu att ni undrar hur det gick? Visst gör ni? OK. Jo, kärestan hade ingen alls covid, bara en ohyggligt kraftig mansförkylning. Så vi seglade åstad med Stena Line, mot den sen länge planerade cyklingen genom Jylland. Första natten i tältet kom Måndagsmonsterregnet From Hell. Typ hundra millimeter på bara några timmar. INGEN cyklar i sånt väder. Vi kurade i tältet, och väntade på uppehåll. Tältet tog in vatten. Först en droppe, sen två, sen flera. Det VAR ett monsterregn. Vi kände oss som en Lars Norén-pjäs. Först på tisdagen kom vi upp i sadeln igen. Att Danmark är platt är en myt. Motvinden låg på 25 sekundmeter. I ALLA riktningar. Vi cyklade fel, dagsetappen blev onödigt lång och efter en Trangia-lagad pasta stupade vi utmattade ner i sovsäckarna. Sen fick jag nattfrossa, som jag skyllde på den stenhårda motvinden och otränad gubbkropp och förresten var det ”ingenting som inte en Alvedon kan fixa”. Kärestan fick samma frossa en natt senare, men det fanns Alvedon till henne med.

Cykelsemestern blev ändå ett fantastiskt minne, fyllt av smörrebröd och danska vajande veteåkrar. Vi kom hem på lördagen, för att packa om och sticka på charter dagen efter. Men vi VAR lite snoriga, bägge två.

Jodå – snabbtesten skrek COVID, Greklandsresan fick avbokas, sen var det telefon till charterbolaget, försäkringsbolaget, läkarintyg och tester och underskrifter och papper som skulle in. Har vi TUR får vi pengarna tillbaka. I fem dagar låg vi i soffan, i karantän. Jag har haft TIO mansförkylningar värre än den covid som till slut fällde denna krigare från Öfvre Varla. Jag hyllar vaccinet men ska för evigt minnas karantänen som de fem tråkigaste dagarna på denna min jordavandring.

Den sjätte dagen kämpade vi oss tillbaka i semesterläge. Vi höjde topplånen, pantsatte våra njurar och köpte en NY resa till Grekland. Det VIRVLADE tusenlappar, för ni vet, tillgång och efterfrågan. Men Parga var varmt, soligt och vackert som en dagdröm. När vi kom hem hade åskan slagit ut jordfelsbrytaren. Kylskåpet och frysen var mögelodlingar som KANSKE kunnat användas medicinskt, om det inte var för LUKTEN, som tog dagar att bli av med. I söndags lämnade sonen tillbaka bilen han lånat. ”Låter väldigt konstigt höger bak”, sa han. Det var ljudet av fler tusenlappar, när bromsok, skivor och klossar totalt rasat ihop. Nu är jag tillbaka på jobbet. Hur hade ni det på semestern?

LÄS MER:Dags för höstens påfyllnadsdos mot covid-19: ”Skyddar mot svår sjukdom”

LÄS MER:Vaccinationsbussen kör igen

LÄS MER:Mavie, 1, kördes från ställe till ställe innan hon fick vård: ”En chock”

ANNONS