Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Mats H Ljungqvist: De tar dig när du är som mest sårbar

”Han ser inte mig, han vet inte om DRAMAT som pågår i ett kök i Öfvre Varla, för han tror att det faktiskt handlar om riktiga hackerförsök”, skriver Mats H Ljungqvist som tappat lösenordet till mobilen.

Jag har berättat förr att morgonen inte är min stund. Det spelar ingen roll hur mycket koltrasten sjunger när jag lägger fotsulorna på det kalla linoleumgolvet i sovrummet hemma i Öfvre Varla. Jag tänker på evigheten och letar efter ETT ENDA skäl till varför jag ska gå upp för att möta ännu en dag i denna jordavandring. Innan den första snusen finns under läppen och den första koppen kaffe börjat sitt livgivande arbete i mitt blodomlopp är jag uppfylld av existensens allra tyngsta och mest svårlösta problem. Jag är svag i anden och bär ett ilsket sinne.

Och det är alltid då de slår till.

Härom morgonen vacklade jag som vanligt ner till köket för att knäppa igång den förberedda kaffebryggaren. Jag skulle lägga ifrån mig mobilen på köksbordet när jag såg att den skrek: ”Du måste verifiera ditt lösenord” och MOT ALLT bättre vetande började jag, kl. 06.11, i gryningen i Öfvre Varla, att knappa in lösenord på min Iphone och ni kan inte ana vad som hände sen? Jodå, ”Fel lösenord” och ”Du måste bekräfta din identitet via ett säkerhetsmejl vi skickat till dig” och inne i mejlkorgen knappade jag väl till allt helvete in fel annat lösenord och plötsligt fick min annars så trogna Iphone för sig att ”Harrejösses – HACKERATTACK” och släppte inte en jävel över bron.

Betänk nu att allt detta händer INNAN jag ens borstat tänderna eller fått in en pris snus.

Alltså – jag står i kalsonger, i gryningen, i köket, med en icke-fungerande hjärna, och lyckas på nåt sätt låsa mig själv för evigt ute från min egen mobiltelefon. Hejdå, livet.

Jag såg framför mig nån data-snubbe där borta på Apple-huvudkontoret i Cupertino, som tittar på online-siffran över ”förhindrade intrång just nu” och är så NÖJD. Han ser inte mig, han vet inte om DRAMAT som pågår i ett kök i Öfvre Varla, för han tror att det faktiskt handlar om riktiga hackerförsök när ETT av dem faktiskt är en boomer i kalsonger som behöver en kopp kaffe och en snus och INTE ett krånglande lösenord.

Vem uppfinner ens så värdelösa uppdateringar att de läggs in på natten? Om Apple nu är så inihelvete användarvänliga, så borde väl mobilen KÄNNA mig? Och VETA att jag behöver lite raksträcka på morgonen – SEN kan vi snacka lösenord? Men nej. Den känner av allting annat, men inte det.

I filmen Aliens av James Cameron säger lilla övergivna femåringen Newt till officer Ripley att ”de kommer bara på natten”. Hon pratar såklart om de onda och blodtörstiga rymdmonstren, som härskar på den öde och övergivna planeten. De tar sina fiender på natten.

Iphone slår till i gryningen, men det är egentligen samma princip.

LÄS MER: Gunilla, 83, blåste bankbluffaren – ”Jag kände att det inte stämde”

LÄS MER: Stefan höll på att bli lurad – avslöjade bluffmakaren: ”Kändes märkligt”

LÄS MER: Gymnasieskola anmäler kränkande fotografering – riggad mobil hittad på skoltoa

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.