Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Krönika
2022-06-23
Krönika
2021-07-08
Nyheter
2021-02-03

Färre ansökte om pass förra året – nu ökar trycket

Betydligt färre personer än normalt ansökte om pass eller nationellt id-kort förra året. Men nu ökar trycket och polisen uppmanar därför sökande att vara ute i god tid. Utrikesdepartementet (UD) beslutade den 14 mars 2020 att avråda från icke nödvändiga resor till alla länder sedan den pågående pandemin börjat spridas allt fortare över världen.
Nyheter
2021-02-02

Kungsbackaskådis får ny roll i reklamsuccén

Hon har spelat otaliga roller både på vita duken, teaterscenen och i populära tv-serier, som nu senaste i Vår tid är nu. Nu blir det mer tv-tid tillsammans med Suzanne Reuter, uppvuxen i Kungsbacka, när hon ikläder sig rollen som Ica-Stina. Intresset har varit rekordstort inför avslöjandet om vem som ska axla jobbet som Ica-Stig efter att Loa Falkman avsagt sig uppdraget.
Nyheter
2020-10-19

Räddningstjänst fick rycka ut för att släcka markisbrand på skola

Räddningstjänsten fick strax före klockan 19 på måndagskvällen rycka ut efter att fått larm om en brand på Tingbergsskolan. Enligt Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg, ska dock branden varit under kontroll redan en halvtimme senare. – Det var en markis på utsidan av skola som fattat eld av okänd anledning.
Nyheter
2020-09-20

Salongen kan bli årets svenska frisörföretag

Hair by Angels kan vinna pris som bästa svenska frisörföretag. Salongägaren Madde Bosma fick i fredags beskedet att företaget, som en av tre nominerade, gått vidare till final i tävlingen om vem som ska ta hem titeln Årets frisörföretag 2020. – Det känns förstås fantastiskt roligt, säger Madde Bosma, som driver salongen på Kyrkogatan sedan sex år tillbaka.
Folk
2020-01-01

The Telegram fostrades på Kulturskolan

Killarna i The Telegram lärde känna varandra på Kungsbacka Kulturskola. De inspireras av 1960-tals musiken, och släppte i början av december singeln Uptight, och de har stora ambitioner för framtiden. Uppemot fyra gånger i veckan träffas bandmedlemmarna för att repa i ABF:s lokaler vid Gamla torget i Kvarnbyn i Mölndal.
Nyheter
2019-11-29

Lastbilschaufför kollade mobilen bakom ratten – döms till böter

En kvinna i 35-årsåldern har dömts till böter efter att ha blivit påkommen med att titta på telefonen när hon körde lastbil. Händelsen inträffade den 10 april i år på E6 vid Sandsjöbacka. En polis upptäckte då hur en lastbilschaufför tittade på sin telefon medans hon satt bakom ratten.

Föreningar får pengar för att satsa på unga

Erikshjälpens Kungsbackafond delar i år ut pengar till totalt åtta föreningar som ger unga en meningsfull fritid. Utdelningen sker i butiken på Hede och avslutas med en spelning av Ebbot Lundberg. Erikshjälpens Kungsbackafond drivs i samarbete med Kungsbacka kommun och delar varje år ut pengar till föreningslivet.

Har dubbla boenden men halva vikten

33-åriga riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz, med dubbla juristexamina på meritlistan är van vid att jobba hårt. Hon har drivkraften att tacka för att hon även har halverat sin vikt, och lyckats hålla sig kvar vid målvikten i sju år. – Jag är glad att jag gjorde det, men tycker inte om att höra att jag blivit snygg.
Nyheter
2019-10-03

Stampen media köper loss Kungsbacka-Posten

Stampen media köper upp Gota medias del av Ortstidningar i Väst, där Kungsbacka-Posten ingår, och blir därmed ensam ägare i koncernen. Under torsdagseftermiddagen kom nyheten om en ägarrockad bland Västsveriges tidningskoncerner. Förutom att Stampen köper upp resterande 50 procent av Ortstidningar i Väst (OTV) så tar de också över Alingsås Tidning, Lerums Tidning och Alingsåskuriren.
Nyheter
2019-10-03

Larm om jagat barn var ett missförstånd

En incident i Åsa under onsdagsmorgonen har lett till oro hos många föräldrar och barn. – Det finns ingen anledning till allmän oro, det hela handlade om ett missförstånd, säger Kerstin Ekman-Hake, rektor på Åsa Gårdsskola. Under onsdagsmorgonen uppgav en elev på Åsa Gårdsskola att hen blivit jagad av en bil på väg till skolan, något som också polisanmäldes.
Nyheter
2019-08-08

Jenny räddade kattungen från åskan – ägaren efterlyses

Jenny Landström gick ut i ovädret och tog hand om en olycklig och blöt kattunge under onsdagskvällen. Den bor just nu i ett av Djurskyddet Norra Hallands jourhem, som efterlyser ägaren. Under onsdagskvällens oväder stod Jenny Landström på sin väninnas balkong på Östanvindsgatan i Kungsbacka.
Nyheter
2019-08-08

Yngre man rånad av två personer

Strax efter midnatt under natten till torsdag får polisen in en anmälan om att en person blivit rånad vid järnvägsstationen i Kungsbacka. En yngre man anmäler att han blivit rånad vid järnvägsstationen i Kungsbacka strax efter midnatt på torsdagen. Två män ska kommit fram till honom och utdelat slag mot mannens ansikte samt därefter tagit med sig hans cykel, plånbok, klocka och telefon, med mera.

Eva Watson gillar det lilla och personliga

Eva Watson testade att vara aupair, livräddare, förskolelärare, smyckesförsäljare och högstadielärare innan hon uppfyllde sin dröm. I åtta år har hon arbetat med mat, färg, form och försäljning i kaféet och cateringbutiken i Åsa. – Jag har alltid gillat mat, men kan inte tänka mig att jobba i storkök.
Nyheter
2019-08-02

Rök från tidigare skogsbrand

Under fredagseftermiddagen var räddningstjänsten ute och kontrollerar en tidigare skogsbrand vid Landavägen mellan Åsa och Frillesås. I söndags vid 11-tiden orsakade ett blixtnedslag en mindre skogsbrand i området vid Landavägen mellan Åsa och Frillesås. Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden och vid kvart i tolv påbörjades eftersläckning.

Klubben med högtflygande planer

Skalaflygkväll på södra Inlag innebär att små precisa kopior av olika flygplan möts uppe i luften, medan medlemmarna i Kungsbacka Modellflygklubb står på marken och njuter av föreställningen. – Men vi är en bred klubb. Linflyget är också populärt, säger Sven-Erik Martinsson, som är en av föreningens grundare.