Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyheter
2021-01-28

Ersättningsbussar och förseningar i tågtrafiken under hela helgen

Banarbeten gör att tågtrafiken i Kungsbacka påverkas från och med torsdag och under hela helgen. Tågresenärer får räkna med förseningar. – Man får räkna med längre restid och vissa ersättningsbussar avgår före tågets ordinarie tidtabellstid, säger Peter Gyllander, Hallandstrafikens presschef, i ett pressmeddelande.
Nyheter
2021-01-27

Motorsågsmannen hade medhjälpare – bilföraren gripen och anhållen

Nu är ytterligare en man anhållen misstänkt för brott i samband med motorsågshotet på en bar i Kungsbacka i måndags. – Det finns en till anhållen i ärendet misstänkt för grovt olaga hot alternativt medhjälp till grovt olaga hot. Han har kört bilen som de kom dit i, säger Sonja Segilmann, kammaråklagare Halmstad.
Nyheter
2021-01-17

Katten Bollan liftade till Fjärås – blev lite svedd i pälsen

Jamande började i Varberg, hördes under bilfärden på den slaskiga E6:an och fortsatte ända fram gården i Fjärås. Under motorhuven satt katten Bollan, och det visade sig att det var Bollans andra bilfärd den dagen. I måndags eftermiddag åkte Anna Engströms dotter Izabella med kompisar till Varberg för att hälsa på en kompis på sjukhuset.
Nyheter
2020-12-30

Munskydd bör bäras i rusningstrafik: "I första hand är det den enskildes ansvar"

Munskydd rekommenderas att bäras i kollektivtrafiken under rusningstid morgon och eftermiddag och gäller alla från 16 år och uppåt, enligt de nya råden som kom från Folkhälsomyndigheten under onsdagen. Rekommendationen om att använda munskydd i kollektivtrafiken från och med den 7 januari kom upp som en del av regeringens coronarestriktioner den 18 december. I dag gick Folkhälsomyndigheten ut med den rekommendationen som ett nytt allmänt råd.
Nyheter
2020-12-29

Vaccineringen mot covid-19 startar i januari i Kungsbacka

Vaccineringen mot covid-19 beräknas komma igång under januarimånad i kommunen. Under nuvarande och nästa vecka skickas brev ut till de invånare som berörs i första läget. I söndags satte Region Halland igång vaccineringen mot covid-19 och i Kungsbacka kommun sker starten under januari månad, det meddelade kommunen på sin hemsida idag tisdag.
Nyheter
2020-12-21

10 000 kvadratmeter idrottspark är klar – öppnar dan innan dopparedan

Den nya idrottsparken i Kungsbacka är nu klar och besiktigad, och det några månader tidigare än planerat. Dagen innan julafton öppnas parken för allmänheten. Den nya idrottsparken vid badhuset är färdig och fick godkänt vid slutbesiktningen i fredags, det meddelar kommunen på sin hemsida.
Nyheter
2020-12-20

Telefonlinje ska minska ensamheten för äldre under jul- och nyårshelgerna

En telefonlinje finns öppen extra under jul- och nyårshelgerna, för att motverka ensamhet hos äldre som i år riskerar att känna sig extra isolerade. Kungsbacka kommun kommer att hålla seniorverksamhetens telefonlinje öppen under jul- och nyårshelgen för äldre som vill ha någon att prata med. Tanken är att möta de äldres behov och motverka ensamhet som i dessa corona-tider riskerar att bli än större, skriver kommunen på sin hemsida.
Nyheter
2020-12-19

Inför munskydd i kollektivtrafiken: "Klart det blir en utmaning"

Västtrafik menar att de nya restriktioner där resenärer i kollektivtrafiken rekommenderas att bära munskydd under rusningstid blir en utmaning och de efterlyser vägledning. På fredagseftermiddagen gick regeringen ut med nya coronarestriktioner, där de bland annat rekommenderar munskydd under vissa tider när det är många som pendlar. – Vi rättar oss efter de rekommendationer som regeringen gick ut med.
Nyheter
2020-12-18

Nedstängning i Kungsbacka – idrottslokaler stänger på söndag

Ett snabbt beslut togs i Kungsbacka efter regeringens besked om nya restriktioner – alla idrottslokaler stänger från och med söndag och biblioteken har stängt från måndag. Efter regeringens nya restriktioner som kom på fredagseftermiddagen, satte sig kommunens kultur- och fritidsförvaltning i möte och ett beslut om att stänga alla idrottslokaler för all verksamhet och bibliotek togs. – Regeringen sa att det ska ske omgående sedan bedömer man själv var vad omgående är.
Nyheter
2020-12-04

Gymnasieskolorna stängs på måndag: "Vi är väl förberedda"

Att alla landets gymnasium ska hållas stängda från och med måndag, enligt ett beslut från regeringen på torsdagseftermiddagen, är inget oroar i Kungsbacka kommun. – Min första tanke var att vi har kommit till en sån punkt nu att vi behöver stänga, säger Cynthia Runefjärd, förvaltningschef gymnasium och arbetsmarknad, till Kungsbacka-Posten på torsdagskvällen. Så ni blev inte tagna på sängen av regeringens beslut om att stänga fram till jullovet? – Absolut inte, vi har förberett oss för många olika scenarier, så vi är väl förberedda, säger hon.
Nyheter
2020-12-03

Hel gymnasieklass i karantän efter privat fest

En hel gymnasieklass i Kungsbacka är satt i karantän sedan det framkommit att fyra elever smittats med covid-19 efter en privat fest. Det är oklart om fler blivit smittade vid tillfället. Tre dagars karantän, med start i dag torsdag, blev det för den gymnasieklass där elever smittats med covid-19, vilket Sveriges Radio Halland var först med att berätta.
Nyheter
2020-11-21

20 personer tillåts: "Nu kan vi ge mamma begravningen hon är värd"

Sorgearbetet sattes på paus för Tinna Carlsson när beskedet om åttapersoners-gränsen kom i början av veckan. Nu när regeringen tänkt om och 20 personer tillåts på begravningar kan minnena efter mamma Lillemor få ta plats igen. – Jag gjorde som mamma, för om mamma blev irriterad på något så skrev hon alltid ett brev till dem.
Nyheter
2020-10-09

Stal 1 065 lastpallar på arbetsplats – fick sparken och villkorligt

En tidigare ostraffad Kungsbackabo sålde 1 065 lastpallar från sin arbetsplats och är nu dömd för 13 fall av stöld. Kungsbackabon hanterade Europapallar i sitt arbete på en miljöstationen hos ett företag. När pallarna blev stående, bestämde sig Kungsbackabon och en lastbilschaufför, som arbetade för företaget, för att sälja dem.
Nyheter
2020-10-06

Lokala företagare ska locka till mer företagande

Eldsjälar inom det lokala näringslivet ska ut i rampljuset för att locka till fler och mer företagande i kommunen, i den nya satsningen Locals of Kungsbacka. Kungsbacka kommun startade upp Locals of Kungsbacka i förra veckan där tanken är att visa upp olika branscher, små och stora företag och lyfta fram personerna bakom företagen. Kampanjen/insatsen är en fortsättning på kommunens Support your locals, vilken var vårens satsning för det lokala näringslivet när corona slog till.
Nyheter
2020-09-11

15-åring döms för rån av jämnårig

En 15-årig kille tvingades under hotliknande former kliva av sin cykel i en gångtunnel. Två jämnåriga killar döms för rånet – en är från Kungsbacka. Vid 18-tiden den 6 juli var en 15-årig kille på väg på cykel från biblioteket i Lindome när han i tunneln under stationen stoppades av för honom två okända killar.
Nyheter
2020-08-31

Covid-19 på Åsa Gårdsskola – över hälften av lärarna hemma

Över hälften av lärarna i årskurs 7-9 är hemma på grund av att covid-19 bekräftats hos några av dem och andra har förkylningssymtom. Nu väntar distansundervisning för elever i årskurs 7-9 på Åsa Gårdsskola. På söndagskvällen gick ett meddelande ut till berörda vårdnadshavare om att det blir distansundervisning under vecka 36, med anledning av att covid-19 bekräftats bland lärarna i årskurs 7-9.
Nyheter
2020-08-19

Älgko sparkade promenerande kvinna – nu ska älgen skrämmas bort

Älgkon som attackerade en kvinna i motionsspåret i Palta Vallda nyligen har fortsatt jaga bort motionärer – till fots och på cykel – som kommit för nära. Nu ska älgen skrämmas bort från området. – Vi har fått in ett samtal om älgen, att den gjort ett utfall och skadat en kvinna.
Nyheter
2020-06-04

Ovanligt många brännmaneter i år: "Det är nästan lite folkligt nu"

Ovanligt många brännmaneter har tidigt intagit västkusten i år. Forskare ser ett stort intresset för de simmande geléliknande djuren – med långa brännande trådar. I takt med att värmen stigit den senaste veckan har allt fler människor tagit sig ut till havet och många vittnar på sociala medier om ett hav med många brännmaneter.
Nyheter
2020-05-29

Sebastian blev arbetslös – har plockat 7 000 liter skräp

”Jag vill få till en attitydförändring, inspirera och influera”, säger hanNästan 7 000 liter sopor – hittade i diken, terräng och hav – har på 30 dagar plockats upp av arbetslösa Sebastian Andersson. Nu vill Kungsbackabon livnära sig på att hålla naturen ren. – Kan man tjäna pengar på att göra cigaretter, som skräpar ner så i vår natur, så borde man kunna tjäna pengar på att försöka rädda naturen, säger Sebastian Andersson, boende i Björkris.
Nyheter
2020-05-18

Feriejobben räddade – 200 ungdomar får jobb i sommar

På en veckas tid har 110 nya feriejobb skakats fram, vilket innebär att det blir 200 feriejobb i Kungsbacka kommun i sommar. – Vi är jätteglada att vi ordnat feriejobb till alla vi lovat, säger Cynthia Runefjärd, på kommunen. Pandemin satte stopp för feriejobb inom bland annat vård och omsorg på grund av risk för smittspridning, vilket gjorde att 110 av de 200 inplanerade feriejobb föll bort.
Nyheter
2020-04-22

Dödshotade sin chef – begärde 1,5 miljoner

En man bröt ihop, uttalade dödshot och begärde 1,5 miljoner av företagets vd, sedan han nekats fortsatt medicinering av sjukvården. Mannen överlämnade sig själv till polisen och döms nu för olaga hot. En dag i december 2018 fick en man från Kungsbacka kommun beskedet att vuxenpsykiatrin inte kunde hjälpa honom och att hans ADHD-medicin skulle dras in, vilket ledde till att mannen rasade ihop och fick panik.
Nyheter
2020-04-05

Körde passagerare med sin båt utan tillstånd – åtalas

En befälhavare körde betalande passagerare på sitt 72 fot stora fritidsfartyg utan att ha rätt till det. Nu åtalas Kungsbackabon för brott mot fartygssäkerheten. Mannen ska ha använt sitt fritidsfartyg för att köra 20 betalande passagerare på en tur i Östersjön – utan att ha rätt behörighet, bemanning och nödvändiga certifikat.
Nyheter
2020-03-26

Trots tomma hyllor: "Det finns jättemycket toapapper"

Det finns gott om toalettpapper trots att det i Kungsbacka – precis som i hela landet – knappt finns en ruta toalettpapper att hitta i butikerna sedan hamstringen började. – Den stora utmaningen är att få upp varorna på hyllan, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop. Sedan coronakrisen blev ett faktum i Sverige påbörjades hamstringen av diverse varor.
Nyheter
2020-03-14

Hjälp i coronatider: "Vi kan handla eller gå ut med hunden"

Människor i riskgruppen för corona kan nu få hjälp att lösa vardagen genom en nybildad Facebook-grupp i Kungsbacka. – Gruppen är för alla som behöver hjälp, säger Johan Martin, som startat gruppen. Coronavirusets framfart med ökat antal smittade och människor i karantän har inneburit diverse begränsningar i samhället.
Nyheter
2020-03-13

Nio nya coronafall i Halland under fredagen – tre är medarbetare på Varbergs sjukhus

– Vi har under dagen fått in nio nya fall, så nu har vi 40 kända fall i Halland. Av dessa är tre personal på Varbergs sjukhus, säger Mats Erntell, läkare på Smittskydd Halland, till Kungsbacka-Posten på fredagseftermiddagen. Det var i början av veckan som det stod klart att en kvinnlig medarbetare, på intensivvårdsavdelningen (IVA) på Hallands sjukhus Varberg, hade smittats av coronaviruset under en resa till Österrike.
Nyheter
2020-02-15

SMHI varnar för stora regnmängder och kraftiga vindar – "kan ge trafikstörningar"

Oväder med stora regnmängder och hårda vindbyar är på gång in över landet med början under lördagskvällen. – Lokalt kan det komma upp till 50 millimeter regn, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI. SMHI har under lördagen gått ut med klass 1 varningar – när det gäller vind, regnmängd och höga vattenflöden – längs med västkusten inför det kommande dygnet.
Nyheter
2020-01-28

Särö Montessori vidare till final – "Känns sjukt bra"

Särö Montessoriskola är vidare till final i Vi i femman P4 Halland, efter att ha vunnit semifinalen tidigare på tisdagskvällen. Vid 18-tiden stod det klart att Oliver Bergqvist och Linnea Kierkmann vunnit semifinalen med siffrorna 31-21, mot Almers skola 5B från Varberg, det uppger P4 Halland på sin hemsida. – Det känns sjukt bra, säger Oliver Bergqvist, till Sveriges radio P4 Halland.
Nyheter
2020-01-18

Konkursade Teknikmagasinet har en köpare – ett bud kom igår fredag

Nytt hopp för nystartade och konkursade Teknikmagasinet i Kungsmässan som öppnade för bara någon månad sedan. – Jag pratar med intressenter och det kom faktiskt in ett bud igår, säger Bo Söder, konkursförvaltare, till Kungsbacka-Posten. Bo Söder berättar att företaget Ambia tradings group ab:s bud på Teknikmagasinet kom in sent igår på fredagseftermiddagen.
Nyheter
2020-01-15

Särö Montessori vidare – första kvartsfinalen avgjord

Rätt svar i sista frågan gav Särö Montessoriskola vinsten i den första lokala kvartsfinalen i Vi i femman som avgjordes på tisdagskvällen. Premiären mellan Särö Montessori och Kollaskolan 5c blev en jämn match som avgjordes i sista frågemomentet Stegen, det rapporterar P4 Halland. De båda klasserna stod på samma poäng efter första halvlek, men Särös Linnea Kierkmann kände sig ändå lugn inför andra.
Folk
2019-12-07

Julen sjungs in tillsammans: "Det blir mer av en folkfest"

Publiken sjunger i årets Singalong julsång tillsammans med artisten Caroline Wennergren, paret Nomark och en kör – på Kungsbacka teater lördagen den 14 december. – Gränsen mellan publik och scen suddas ut. Vi är rätt interaktiva på vanliga konserter också, men här blir rummet lite mer ett, det blir mer av en folkfest, säger Ulf Nomark, sånginspiratör och artist, om konceptet där publiken sjunger tillsammans med artisterna på scenen.
Nyheter
2019-11-28

Larmet: Dramatisk ökning av förgiftade katter

– Människor tror att de köper ett ofarligt musgift, men så är det inte. Vi har haft två katter inne med symtom på vår lilla klinik den här sista veckan, säger Jenny Davidsson, legitimerad djursjukskötare i Kungsbacka. Kungsbacka-Posten berättade nyligen om hur katten Morris kom vacklades hem, med förlorad syn och kramper.