Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyheter
2021-01-16

Här är de dyraste husförsäljningarna i Kungsbacka 2020

Bostadspriserna har fortsatt kraftigt uppåt under det gångna året. Havsnära hus och tomter har också lockat extra mycket för dem som haft råd att investera i sådana. Enligt Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, har den pågående pandemin heller inte dämpat suget efter att köpa ny och större bostad, snarare tvärtom.
Nyheter
2021-01-15

Mördare på flykt gripen efter ett halvår

Den 19-årige morddömde man som i somras fritogs vid ett besök på Hede fashion outlet under en bevakad dagspermission greps under torsdagen. Detta efter att ha varit på fri fot sedan i juli. Mannen dömdes 2018 till sluten ungdomsvård på Sis ungdomshem i Fagared utanför Lindome efter att skjutit ihjäl en person på en pizzeria i en norrförort till Stockholm.
Nyheter
2021-01-14

Fönsterkross på nya skolan kostar flera hundra tusen: "Otroligt ledsamt"

Närmare 40 rutor på den nybyggda skolan i Fjäräs Bräcka krossades i helgen av okända vandaler. Polisen söker nu vittnen till händelsen där den omfattande förstörelsen enligt Micael Andersson, vaktmästare på skolan, uppges komma att kosta flera hundratusentals kronor när rutorna nu måste bytas ut. Det var på måndagsmorgonen, när den tidiga fritidspersonalen kom till skolan, som man upptäckte förödelsen.
Nyheter
2020-12-17

Resecentrum toppar listan över otrygga platser i Kungsbacka

Resecentrum och Badhusparken är platser som upplevs som lite extra skrämmande att vistas vid. Det framgår av svaren i den årliga medborgardialog som gjorts i samarbete med Kungsbacka kommun och polis. Undersökningen genomfördes i våras, då drygt 1 300 Kungsbackabor besvarade olika frågor om den upplevda tryggheten i sin kommun.
Nyheter
2020-12-12

Fem Kungsbackaskolor klara för Vi i femman

Kungsbacka tog fem av åtta finalplatser i nästa års Vi i femman i Halland. Först ut att tävla mot varandra blir klass 5A i Onsala respektive Särö montessoriskola, som den 19 januari möter varandra i den lokala kvartsfinalen i P4 Halland. 2 903 klasser från hela Sverige deltog i utmaningen och i veckan som gick stod det klart vilka som gått vidare till kvartsfinal i respektive region.
Nyheter
2020-12-09

Pengar till välgörenhet stals – skulle gå till behövande barnfamiljer

Meningen var att pengarna från granförsäljningen skulle gå oavkortat till välgörenhet för att stötta barnfamiljer i jul. I stället passade någon på att stjäla Lion Club Åsas dagkassa under söndagen. Det var vid 17-tiden på söndagseftermiddagen som stölden upptäcktes.
Nyheter
2020-12-07

Snart dags att blicka mot skyn efter julgranen

De senaste veckornas gråväder har förmodligen inte fått gemene man att vilja blicka mot skyn. Men på onsdag lär troligen en och annan ändå vilja lyfta blicken mot himlen när det är dags för försvarsmaktens traditionsenliga julgransflygning över Västsverige. Det är som vanligt Skaraborgs flygflottilj som lockar med uppvisningen, som planeras att gå av stapeln med start från Åmål klockan 12.
Sport
2020-11-10

Johan fick Frillesås-lirarna att ta ton

Alla bandyälskare kan nu inte bara se fram emot säsongpremiären på lördag, då Frillesås BK möter Broberg/Söderhamn på Ale arena. På Youtube kan de också sjunga med i hyllningslåten "Hur en bandylåt ska slås (ja, det vet ju Frillesås)", skriven av supportern Johan Hedlöf. 35-årige Johan Hedlöf, uppvuxen i Frillesås och hängiven supporter till laget som han själv spelade med fram till 19 års ålder, vill på detta sätt hedra spelarna och förhoppningsvis även samla in en slant till klubben.