Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.

Viktigt att servera en allsidig kost

Tack för er insändare angående skolmaten på Presseskolan!

ANNONS
|

Vårt mål är att servera en god och näringsrik kost som gör att alla elever äter i bamba och orkar med hela skoldagen. Rätterna på matsedeln näringsvärdesberäknas så att ni ska få i er den näring som ni behöver.

Maten som serveras i våra skolor får sammantaget ett gott betyg. Vi vet att elever tycker om olika rätter, därför är viktigt för oss att få reda på vad ni tycker om skolmaten. Därför ska det finnas ett matråd på alla skolor där man kan framföra synpunkter och ha dialog om maten. Jag vet att det finns ett matråd på Presseskolan och jag tycker ni ska skicka era synpunkter till de elevrepresentanter som sitter med i matrådet, då kan man arbeta med frågan lokalt på Presseskolan i största möjliga mån.

ANNONS

I budget 2024 görs en extra satsning för en fortsatt god kvalité på maten som serveras till våra barn och gamla. En satsning som är särskilt viktig i tider av ökade kostnader för hushållen, då vi vet att maten i skolan är det huvudsakliga målet för många barn och ungdomar.

Självförsörjningsgraden i Sverige är alldeles för låg och måste höjas för att inte vara beroende av import från andra länder. Kungsbacka fortsätter att köpa en hög andel närproducerade livsmedel för att stödja svenskt jordbruk. Det är viktigt både ur ett hållbarhetsperspektiv samt att vi i dessa oroliga tider måste bidra till en större självförsörjningsgrad.

Olika rätter mättar olika mycket och ibland kan man behöva ha med sig till exempel en frukt till mellanmål för att orka hela skoldagen. Vi har inte diskuterat frågan om att servera makaroner och köttbullar som en alternativrätt varje dag. Vi tycker det är viktigt att servera en allsidig kost och vi serverar alltid en huvudrätt och en alternativrätt samt salladsbuffé. Detta gör vi för att det i möjligaste mån alltid ska finnas mat som passar olika tycke och smak och att alla ska kunna äta sig mätta.

Fredrik Hansson (C)

Ordförande i nämnden för Service

ANNONS

Svar på:

LÄS MER:Vi elever blir inte mätta i bamba!

ANNONS