Magdalena Sundqvist (S) och Lars Eriksson (S).
Magdalena Sundqvist (S) och Lars Eriksson (S). Bild: Sabina Selin

Vi måste utveckla kollektivtrafiken i hela Kungsbacka

”Vi vill också utveckla tågtrafiken på Västkustbanan för att fler som bor i de södra kommundelarna kan åka kollektivt till jobb, skola och fritidsaktiviteter”, skriver två socialdemokrater.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Med en växande kommun som Kungsbacka och dess kringkommuner ökar behovet av transporter.

Idag sker majoriteten av dessa med bil vilket resulterat i ökade utsläpp och trängsel på vägarna.

Ett utmärkt sätt att minska utsläpp och trängsel är att fler reser med kollektivtrafiken.

Vi Socialdemokrater har lagt ett antal förslag för att få flera att åka kollektivt.

Dels vill vi att alla unga och äldre får resa kostnadsfritt i hela Halland.

Vi har också lagt ett förslag om att införa kostnadsfria el-bussar som kör i Kungsbacka centrum mellan t.ex. pendlingsparkeringarna, torget, Borgås, m.m.

Vi vill också utveckla tågtrafiken på Västkustbanan för att fler som bor i de södra kommundelarna kan åka kollektivt till jobb, skola och fritidsaktiviteter.

Dels behövs det öka antalet avgångar från Åsa station men även verka för att det på sikt byggs fler stationer i t.ex. Frillesås och Fjärås.

Även den anropsstyrda kollektivtrafiken behöver byggas ut på landsbygden så att även invånarna i Kungsbackas ytterområden får möjligheten att resa med kollektivtrafik.

Magdalena Sundqvist (S)

Lars Eriksson (S)

ANNONS