Vi måste kunna leva på vår lön – inte bara överleva

Studielån på CSN, en ingångslön på 22 000, med några hundralappar i höjning per år. Så ser verkligheten ut för oss utbildade tandsköterskor inom folktandvården Halland och resterande Sverige.

ANNONS

Jag kämpar nu tillsammans med 4 600 andra tandsköterskor på Facebook för att få upp våra löner till en rimlig nivå. Ska det inte löna sig att studera vidare?

Vi tandsköterskor stannar just nu kvar på vår arbetsplats för att vi trivs med arbetet, våra kollegor och chefer. Men snart har vi fått nog och det kommer att med all sannolikhet bli en enorm brist på tandsköterskor inom folktandvården i hela Sverige.

Vi vill ha betalt för det arbetet vi utför och kräver nu en ingångslön på 28 000 där befintlig personal får en skälig lön samt att tandsköterska ska bli en skyddad titel. Just nu kan en outbildad person arbeta som tandsköterska, vem vill bli behandlad av någon som inte har utbildning inom anestesi eller de basala hygienrutinena som är så otroligt viktiga för att inte sprida olika smittor vidare?

Vi tandsköterskor har något gemensamt och det är att vi brinner för vårat arbete med alla fina patienter som vi dagligen tar hand om.

Men vi måste kunna leva på vår lön, inte bara överleva.

En tandsköterska som tröttnat på hur våra politiker agerar

LÄS MER:Region Hallands löner under rikssnittet

LÄS MER:Stor skillnad på priserna hos tandläkarna i Kungsbacka

ANNONS