Agnetha Ernegård, Kungsbacka Framtidsparti.
Agnetha Ernegård, Kungsbacka Framtidsparti. Bild: Mats H Ljungqvist

Vi fick höra hur hyresgästerna stortrivdes

Vad positiv jag blev i lördags (21 okt.). Och nu undrar säkert många av er vad detta handlar om, som brukar läsa mina insändare som oftast inte är så positiva.

ANNONS
|

Men nu måste jag rikta en stor eloge till Eksta Bostads AB som hade annonserat att de bjöd in de som var intresserade att besöka Kolla Trygghetsboende. Nämnas kan att jag var där i min roll som politiker innan bygget var riktigt klart, detta för 5 år sedan. Då var kön att hyra en lägenhet lång och de blev snabbt uthyrda.

Det skulle nu bli intressant att ta en titt och höra hur hyresgästerna upplevde att bo där. Till denna visning var det kö, så intresset verkar finnas att hyra en lägenhet även i dag.

I entrén möttes vi av trevlig personal från Eksta, sedan kom vi in i ”receptionen” där det på vardagar finns en trygghetsvärdinna i fyra timmar som hjälper till att exempelvis boka biljetter till olika arrangemang, byta glödlampor, arrangera modevisningar med mera. Vi gick sedan vidare till det stora gemensamma köket/matrummet, där boende ofta samlas för fredagsmys eller andra aktiviteter. Intill fanns ett rum utrustat med träningsredskap, i nästa rum fanns symaskin och även en hyvelbänk och verktyg.

ANNONS

Vi fick även besöka olika hyresgästers lägenheter och höra hur de stortrivdes. Några av rösterna; Här behöver du aldrig känna dig ensam. Vill du inte sitta ensam och äta, kan du ta med din mat ner till gemensamma köket, där sitter det ofta någon. Fredagsmyset tillsammans med andra hyresgäster är alltid trevligt. Alla hyresgäster verkade stortrivas.

Tilläggas kan att bor du på ett trygghetsboende är det ingen vård som ingår, detta är ett boende med gemenskap. Givetvis finns det hyresgäster som har hemtjänst, men jag tror att har man social kontakt gör det att du klarar dig lite längre utan vård. Idag behövs detta mer än någonsin då många äldre (givetvis även yngre, men denna insändare handlar om äldre) sitter ensamma och inte har något socialt liv.

Nu hoppas jag att samtliga politiska partier i Kungsbacka skyndar på detaljplanen till det trygghetsboende på cirka 70 lägenheter 65+ som det finns planer på att bygga.

Agnetha Ernegård

Kungsbacka Framtidsparti

ANNONS