Vi är redo att sätta människan före systemet

”Vi är lika förvånade över Liberalernas svar med påståendet om att vi vill göra sjukvården sämre. Snarare tvärtom” skriver KD-politiker i ett svar till Tommy Rydfeldt (L).

ANNONS

Rydfeldt verkar inte ha förstått att Kristdemokraterna vill värna om hela Sverige och samtliga våra invånare, oavsett om du bor i Norrland eller Halland. Liberalerna däremot vill enbart se till hallänningarna.

Bristen på personal är ju tyvärr inte som hävdas enbart ett Norrlands fenomen. Även Halland sjukhus har under hela sommaren haft ett ansträngt läge och kommunerna har fått ta ett större ansvar. När det gäller ögonsjukvård för barn är vårdköerna långa, patienter kan få vänta över 6 månader för att få sin uppföljning. Vi är inte bäst på allt i Halland och vi menar att alla oavsett bostadsort har rätt till vård i tid!

Man väljer att lyfta upp England vars sjukvårdssystem är från 1948, istället för att lyfta våra båda grannländer som tidigare haft liknande sjukvårdssystem som dagens Sverige. Att sedan Norge reformerade sitt system 2002 och Danmark 2007 till liknande med nationell styrning med god framgång det vill man inte se till. Sjukvårdsregionerna var en bra idé för 160 år sedan. Men nu är det uppenbart att patienterna hamnar i långa vårdköer och personalen hamnar i kläm, säger Ebba Busch (KD). Är största rädslan att ta bort regionens förtroendevalda, är det att se till människan?

Vi är redo att sätta människan före systemet och framförallt regionens förtroendevalda.

My Clingston (KD)

Regionkandidat

Larry Söder (KD)

Riksdagsledamot

ANNONS