Illustration av det vinnande arenabidraget.
Illustration av det vinnande arenabidraget. Bild: Semrén & Månsson arkitekter AB

Vem bygger vi detta skrytbygge till?

Jag vill ställa Arenabygget mot vård, omsorg och skolan.

ANNONS
|

Vi vet att många nämnder inte når budget. Vi vet att skolan är i kris, lärarna orkar inte längre på grund av neddragningar. Vi vet att det är svårt att få personal till vård och omsorg på grund av opassande schemaändringar och lönen. Alltså det viktigaste i ett samhälle, människan våra väljare, unga som gamla. Människans behov måste väl ändå gå före en dyrbar arena som kan komma att kosta 700 miljoner eller mer.

Vem bygger vi detta skrytbygge till? Skulle vara intressant att fråga folket på stan. Jag har absolut inget emot en ny sporthall till rimlig kostnad. Jag ställer kostnaden 700 miljoner mot vad man kan få till vård och omsorgen, äldre och skolan. Alltså det viktigaste i vår kommun som inte funkar så bra idag.

ANNONS

Sex timmars arbetsdag till hjältarna som tar hand om våra äldre och hemtjänsten som flänger runt i sina bilar och pysslar våra sköra. Lärarna som ska lära, uppfostra och utveckla våra unga. Många skolbarn behöver extrahjälp och stöttning för att kunna växa.

Fokus på människan, färdtjänsten, ungdomsbostäder, skolan och omsorgen måste gå före en dyrbar investering där räntan och inflationen kommer att vara ett hinder många år framöver. Så lägg Arenan i byrålådan.

Janne Heimbrand

Ledamot i fullmäktige

ANNONS