Vem ansvarar för spektaklet med konstgräsplanerna, undrar insändarskribenten.
Vem ansvarar för spektaklet med konstgräsplanerna, undrar insändarskribenten. Bild: Sebastian Nilsson

Vem ansvarar för spektaklet med konstgräsplanerna?

Hur tänkte ni politiker och ansvariga på Kultur & Fritid när ni upphandlade byte av konstgräsplanerna på Tingbergsvallen, Kaparen och Malevik?

ANNONS
|

Utnyttjandegraden kan inte vara okänd om ni samtalar med personal som sköter bokningen av dessa planer. Vem är ansvarig för detta spektakel? Är det ni som är valda som politiker eller tillsatta som tjänsteman/kvinna på kommunen? De som jobbar med fotbollsplaner och dess tillträde vet att föreningar inte får tillträde till gräsytor innan tidigast efter påsk och troligtvis inte innan den 1e maj.

Det kan inte vara meningen att föräldrar med 1-3 barn eller ungdomar ska behöva skjutsa sina och andras barn runt om i kommunen för att få spela fotboll. Dessutom ska ledare fylla sina bilar med fotbollar, koner, västar, sjukvårdsväska osv. Står ni som företrädare och kommun ansvariga för resebidrag till ovanstående föräldrar och ledare? Dessutom tar de lag som får flytta sin verksamhet tid och utrymme från de föreningar som måste lämna ifrån sig tider och på det sättet bedriva en mindre bra verksamhet. Föreningar, vilka dom än är, jobbar med att utveckla barn och ungdomar på ett fantastiskt sätt.

ANNONS

Låt dom hålla på med det och skjut om arbetet till 1:e maj.

P-A Ekblad

LÄS MER:EU:s konstgräskrav kan bli miljonsmocka för idrotten

ANNONS