Våra äldre förtjänar en värdig ålderdom

Dags att agera!

ANNONS
|

Redan den 16 mars 2023 (och vid flera tidigare tillfällen) har vi Socialdemokrater i nämnden Vård och Omsorg krävt att avtalen sägs upp med Vardaga. Vi har varit tydliga med att vi inte hade något förtroende kvar, det fanns inget mer att diskutera. Våra äldre, som har byggt upp detta fantastiska land, förtjänar en värdig ålderdom.

Vi föreslog på sammanträdet den 16 mars att Vickan och Ekhaga istället skulle drivas som kommunala intraprenader som skulle ge personalen större frihet att vara med och utforma verksamheten för bättre arbetsmiljö och en större inriktning på den nationella värdegrunden. Det blev ett nej från alla partier som valde att förlänga avtalet med Vardaga.

ANNONS

Dessa partier var den M-ledda Alliansen tillsammans Sverigedemokraterna. Vem som röstade på vad framgår tydligt av protokollet.

Vi Socialdemokrater vill inte ha vinster i välfärden. Vi vill att våra gemensamma skattekronor ska gå till verksamheter där alla resurser går till våra äldre och stannar där. Det är dags att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden. Det är dags att agera!

Ermin Skoric (S)

Gruppledare för socialdemokraterna i nämnden Vård och Omsorg och 2e vice ordförande i nämnden Vård och Omsorg

LÄS MER:Skräckbilderna – möglig mat och bajs i korridoren

LÄS MER:S ställer sig bakom SD om Vardaga – vill klippa avtal

ANNONS