Arkivbild: Mia Sandblom
Arkivbild: Mia Sandblom Bild: Mia Sandblom

Välj politiker som även värdesätter kunskap och kultur

Det är tydligen för dyrt att följa hembygdens historia och utveckling i konkret utställning. För dyr hyra anses det, skriver signaturen Bevara hembygdens historia.

ANNONS

Kulturskatt kallades Hembygdsföreningens museum i Kungsbacka av ordförandena i kommunstyrelsen och Nämnden för Service samt Nämnden för Kultur och Fritid i deras insändare i december. Det var då det. I dag är det ingen bevarandevärd kulturskatt utan något som ska skingras och fördelas till lokaler i ytterområden enligt ordföranden i Nämnden för Kultur och Fritid. Vilken målsättning har kommunen? Det står klart att det inte är en motsvarande placering centralt eller ett sammanhållet hembygdsmuseum.

Det är tydligen för dyrt att följa hembygdens historia och utveckling i konkret utställning. För dyr hyra anses det.

Det gäller att ha en förening inom idrott för att få hjälp med hyran. För idrott har gehör. Det syns på alla olika hallar som byggts för deras verksamhet. Dessutom får idrottsföreningar hjälp med hyran såsom låg hyressättning, bidrag till hyra och aktivitetsstöd. I dagarna diskuteras att bygga en hall till utan att man vet vad den ska användas för.

ANNONS

Det är invånarnas skattepengar man använder på detta vis. Våra gemensamma pengar. Låt oss tänka till vid valurnan så att vi väljer politiker som även värdesätter kunskap och kultur.

Bevara hembygdens historia

ANNONS