Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Mia Sandblom

Trygghet i möjligheternas Kungsbacka

Monica Neptun, Madelene Höök, Tommy Rydfeldt och Peder Kirsten, Liberalerna, skriver om hur kommunen kan bli tryggare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Alla som bor i Kungsbacka ska känna sig trygga. Oavsett det är när man på kvällen kommer med tåget vid resecentrum, cyklar till skolan eller behöver en plats på ett äldreboende, för att nämna några exempel.

Att på kvällen kunna gå i Badhusparken som är upplyst är en trygghetssatsning vi liberaler föreslagit i budget 2023 och fått igenom.

Vi satsar på GC-vägar. Utanför Kungsbacka tätort är det Trafikverket i samverkan med regionen som ansvarar för att dessa vägar byggs. Enligt regelverket är det Kungsbacka kommun som utifrån kommunens planering föreslår projekt och betalar men tyvärr hamnar byggandet i kö hos Trafikverket.

Eftersom det saknas tillräckligt med poliser vill Liberalerna att kommunen tillsammans med Västtrafik och Hallandstrafiken satsar på ordningsvakter vid resecentrum på helgerna. Det är inte bara ett problem i Kungsbacka. På flera ställen i Halland känner resenärer sig otrygga vid stökiga resecentrum. Det bör ligga i trafikföretagen intresse att medverka för att inte förlora kunder.

Tyvärr hindrar idag lagen att den som är över 85 år kan få en plats på ett äldreboende på grund av att man känner sig ensam och otrygg. Liberalerna vill ändra lagen och lokalt införa större möjlighet att utifrån eget önskemål få tillgång till plats på ett äldreboende i Kungsbacka. Vi ser också gärna att det byggs fler så kallade trygghetsboenden.

Kungsbacka har alla förutsättningar att vara möjligheternas kommun där man känner sig trygg och vet att kommunens mål är en attraktiv livsplats.

Monica Neptun (L)

Kommunalråd/Gymnasielärare

Madelene Höök (L)

Ordförande Liberalerna Kungsbacka

Kandidat kommunfullmäktige

Tommy Rydfeldt (L)

Kandidat kommunfullmäktige

Peder Kirsten (L)

Kandidat kommunfullmäktige

LÄS MER:Vi i L satsar mest på skolan

LÄS MER:Här är partiernas vallöften för Halland

LÄS MER:Äldrevården som valfråga: ”Kommer inte gå att lösa”

ANNONS