Carita Boulwén (SD).
Carita Boulwén (SD). Bild: Daniel Blomqvist

Tommy Rydfeldt har svårt att skilja på sak och person

När man uttalar sig i egenskap av ledamot i arvodesberedningen så borde man ha koll på läget, skriver Carita Boulwén i en replik till Tommy Rydfeldt (L).

ANNONS
|

Replik till Tommy Rydfeldt (L).

Tommy Rydfeldt fortsätter att vrida på sanning och verklighet och med en fixering vid mig och mina uppdrag. För honom verkar det uppenbart svårt att skilja på sak och person.

Om man då ska gå in på enskilda, som Tommy Rydfeldt verkar så fixerad vid, så kan man konstatera att han har cirka hälften så många uppdrag som jag har, men tjänar ändå mer, vilket kan vara värt att reflektera över. Uppenbart är det inte några problem för Tommy Rydfeldt att tillskansa sig höga arvoden. Han får fast betalt för sina uppdrag, till skillnad mot fritidspolitiker. Men uppenbart har Tommy svårt att utgå från andra än sig själv.

ANNONS

Vet inte om det är ren okunnighet, men när man uttalar sig i egenskap av ledamot i arvodesberedningen så borde man ha koll på läget.

Förtroendevalda i Kungsbacka får inte ersättning för förlorad arbetsförtjänst, utan kommer få det först från och med 1 januari 2023. Fritidspolitiker har slutat just av den anledningen att de förlorat på att ta ledigt för sitt uppdrag. Arvodesberedningen har också fått kritik för att man höjde arvodena för heltidsarvoderade men inte tog hänsyn till fritidspolitiker.

Att Tommy Rydfeldt sedan fortsatt hävdar att det handlar om att höja politikerarvoden är direkt ohederligt och bidrar till ökat politikerförakt. Det handlar alltså om att ledamöter ska erhålla beslutad ersättning för de möten de går på, oavsett om det är fördelat på en eller flera dagar, och alltså inte om höjda arvoden!

Och till sist, om SD:s budget vunnit gehör istället för alliansens hade både mer pengar till skola, vård och omsorg och en ökad trygghet i kommunen garanterats!

Carita Boulwèn

Gruppledare SD Kungsbacka

LÄS MER:Boulwén (SD) om höjda politikerarvoden: ”Handlar inte om mig”

LÄS MER:Nej SD, politikerarvoden behöver inte höjas

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS