Arkivfoto.
Arkivfoto.

Tennis är en sport för alla åldrar – så hjälp klubben med ny anläggning

Tennis kan man spela hela livet och kommunen borde absolut hjälpa tennisklubben med finansieringen av en ny anläggning, skriver signaturen ”Tennisspelande pensionär”

ANNONS

Jag läste insändaren av Mathias Bjerstaf och blev fundersam över var han hämtat sina uppgifter om överenskommelser och summor kring bygget av en ny tennishall. Vad jag vet, så är det två auktoriserade värderare som gjort värderingen, så då får man lita på dem.

Jag tycker precis som honom att kommunen inte ska slösa med skattemedlen och att de ska användas på ett något så när rättvist sätt.

Jag har bott och jobbat i Kungsbacka sedan slutet av 70-talet, och sett hur kommunen bidragit till att barn och ungdomar kunnat spela ishockey, handboll, fotboll och åka konståkning genom att man byggt hallar och planer för sporterna. Det tycker jag har varit ett bra sätt att använda mina och andras skattepengar till.

Men hur många kan hålla på med hockey, fotboll och handboll hela livet? Det är ju bra om det finns några sporter som man kan ägna sig åt när man blir äldre, och då är tennis ett bra exempel. En dam önskade sig tennislektioner i 90-årspresent.

Jag började spela tennis i 50-årsåldern, då jag gick några kurser och utvecklas faktiskt fortfarande tack vare intresserade och uppmuntrande tränare.

Tennis är en sport för alla åldrar oavsett ambitionsnivå.

Vi är många pensionärer i Kungsbacka TK som friskvårdar oss genom att ha roligt på banan. Vi är goda exempel på det som kommunen förespråkar, ett livslångt lärande i kombination med upplevelser och gemenskaper som främjar hälsa och välmående.

Tyvärr är lokalerna för få och opraktiska, bygga nytt vid nuvarande hall är omöjligt, så klubben måste tänka nytt och försöker få till stånd en tennishall i Björkris. Det är bråttom och förenat med stora ekonomiska åtaganden. Jag tycker att kommunen borde hjälpa till med finansieringen.

Varför bidrar kommunen till ishallsbyggen, den nya simhallen, arrendeavtal m.m. men inte till en tennisanläggning?

Jag tycker att det är en orättvis fördelning av skattemedlen.

Jag går ofta förbi Rydets idrottsplats och ser hur man ständigt håller på med arbeten på och omkring fotbollsplanerna. Jag vet inte, men jag har svårt att tro att OBK finansierar detta själva.

Till slut vill jag uppmuntra handbollspelare, ishockeyspelare, konståkare, simmare, m.m. som uppnått pensionsålder till att börja spela tennis. Det är kul, nyttigt och hälsosamt för både kropp och själ och man kan hålla på med det långt upp i åren. Det sägs vara en av de sporter som ger mest fördelar för hälsan.

Tennisspelande pensionär

LÄS MER:Kommunens markaffär med tennisklubben – byter 16 000 kvadrat mot gamla tennishallar

LÄS MER:M-toppen till attack mot ”tennisavtalet”: ”En gräddfil jag inte kan begripa”

LÄS MER:Centerns kommunalråd upprörd över moderatutspel

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS