Frillesåsskolan.
Frillesåsskolan. Bild: Mia Sandblom

Syrebrist ger kunskapsbrist!

Alla vi åttondeklassare på Frillesåsskolan är extremt trötta på att komma hem med huvudvärk och trötthet på grund av vår riktigt dåliga luft i klassrummet.

ANNONS
|

På sommaren är det väldigt varmt, dessutom står luften still och det känns som om det inte finns något syre. Detta måste få ett slut!

För det första är det svårt att koncentrera sig på lektionen när luften är så dålig. Detta leder till att arbetsron i klassrummet blir sämre och man får mindre gjort. När vi får mindre gjort påverkar det vår utbildning.

För det andra blir man så påverkad av att vara i ett klassrum med dålig ventilation under en hel dag att det får konsekvenser när vi kommer hem. Man är trött och somnar, och detta gör att det är svårare att somna i tid på kvällen. Vidare har man ingen ork till sina aktiviteter som man gör på fritiden och det är inte kul att komma hem med huvudvärk.

ANNONS

Nu kanske ni säger att man bara kan ställa in en extra fläkt. Detta har vi, men det hjälper bara för dem som sitter nära fläkten, och den låter mycket. Vi har dessutom bara EN fläkt som vi delar med andra klassen

Under det senaste året har våra lärare anmält detta massor av gånger, men inget har förändrats. Vi hade önskat att någon från kommunen kom hit på eftermiddagen, när vi haft lektioner en hel dag, sitter med här inne och känner hur det känns.

Tänk på all potential som vi elever har som vi inte orkar visa bara för att luften är katastrofal!

Klass 8A Frillesåsskolan

ANNONS