Som ensamstående mamma känner jag mig inte välkommen

Kungsbacka kommun har blivit kall.

ANNONS
|

Jag kommer inte från Kungsbacka ursprungligen men har bott här i 30 år. När jag flyttade hit så kändes Kungsbacka kommun som det självklara valet. En varm kommun som satsade på barnen och dom äldre.

Med åren har detta förändrats till en kall kommun där pengar finns men ändå så minskar värmen och stöttningen för dom som behöver det.

Elever mår inte bra i skolan, de äldre får kall mat, de personliga ombuden togs bort osv. Politiker och tjänstemän verkar leva i en värld där alla har pengar och mår bra. Kanske är det så att endast personer som passar in är välkomna i kommunen? Det känns verkligen så.

ANNONS

För oss som kommit i kontakt med/och/eller varit med om tuffa tider så är verkligheten en annan. Var finns satsningen på lägenheter med en hyra som en ensamstående kan klara? Var finns stödet för dom som drabbas av psykisk ohälsa? Var finns stödet för dom som hamnar i ekonomisk knipa? Var finns stödet vid skilsmässor? Var finns stödet för de tysta barnen som glöms bort? Var finns stödet för barnen som inte kan sitta still i skolan?

Jag kan lista upp så mycket som inte fungerar i kommunens regi. Men så tänker jag att kanske vill politiker och tjänstemännen ha det så här? Är man som person inte stark så är man inte välkommen i kommunen?

Jag vet också att svaren från kommunen blir tex ”Vi ser det inte alls så. Vad tråkigt att du känner så men det är inte vår upplevelse” osv.

I Kungsbacka kommun så tror man allt löser sig om man tänker positivt. Världen funkar inte så, vi går ju inte direkt mot bättre tider. Det är lätt att tänka positivt när man har de lönerna som högre tjänstemän och politiker har. Det känns som om de lever i en annan värld.

Istället för att stötta, lyssna och ta tag i saker som inte funkar så blundar man och tänker positivt. Bara de själva syns i tidningen och får uppmärksamhet så är de tydligen nöjda.

ANNONS

Det är synd, Kungsbacka är vackert med fina människor som bor här. Men jag som ensamstående mamma känner mig inte välkommen längre. Det är synd, men kanske är det så dom styrande vill ha det.

En mamma som är tacksam för de som stöttar men som känner sig sviken av kommunen

ANNONS