Socialdemokraternas Johan Tolinsson.
Socialdemokraternas Johan Tolinsson. Bild: Tobias Sandblom

Socialdemokraterna investerar nu och för framtiden

”Socialdemokraterna anser att det är en självklarhet med fria pedagogiska måltider”, skriver Johan Tolinsson (S).

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Många kommuner runt om i landet erbjuder personalen på förskola, fritidshem samt grundskola fria måltider genom så kallad pedagogisk måltid. Detta innebär att all personal som äter med barnen/eleverna får göra det gratis.

Syftet med pedagogisk måltid är att främja en god måltidsmiljö samt samvaro mellan vuxna och barn.

Det är av stor vikt att alla elever ska ges möjlighet att äta sin lunch i en lugn och trygg miljö, vilket är en förutsättning för att de ska komma till skolrestaurangen och äta lunch.

Måltiden ger också möjlighet till samtal mellan personalen och barnen/ungdomarna.

Det handlar om att vara en förebild för barnen och ungdomarna genom att förmedla en positiv attityd kring måltiden, uppmuntra eleverna att smaka nya rätter och livsmedel.

Enligt Skatteverket är förmån av fri eller subventionerad måltid för lärare eller annan personal vid grundskola, förskola, daghem och fritidshem av hävd skattefri. Detta förutsätter att personalen har tillsynsskyldighet vid måltiden eller motsvarande ansvar för barn under skolmåltider och andra s.k. pedagogiska måltider.

Socialdemokraterna anser att det är en självklarhet med fria pedagogiska måltider. Vi vill skapa de bästa förutsättningar för barn/ elever och personal inom Förskola & Grundskolan i Kungsbacka.

Detta har den moderatstyrda fyrklövern: M/L/KD och C sagt nej till i Kungsbacka

En påminnelse inför valet 11 september 2022. En röst på S gör skillnad.

Johan Tolinsson ( S)

2:e vice ordf Förskola & Grundskola Kungsbacka

ANNONS