Genrebild.
Genrebild. Bild: Bengt Kjellin

S-kvinnor: Stödet till kvinnojouren måste säkras för framtiden

Vi gläder oss åt att Kvinnojouren i Kungsbacka till slut får ökat stöd av kommunen. Men det stödet måste förankras och säkras för framtiden, skriver styrelsen för S-kvinnor i Kungsbacka.

ANNONS
|

När vi i år firar 100-årsjubileeet av den kvinnliga rösträtten är det dags att höja ambitionerna både inom Socialdemokratiska arbetarepartiet och andra politiska partier vad gäller jämställdhet och feministisk politik.

Under decennierna har Socialdemokraterna drivit frågor som särbeskattning, barnbidrag, utbyggd barnomsorg, föräldraförsäkring med mera. Kvinnors representation i riksdagen och andra beslutsfattande församlingar har ökat. I tidigare mansdominerade yrken har vi sett allt fler kvinnor som hittat sina positioner.

Men mycket återstår. Vad gäller pensioner ligger kvinnor i snitt en bra bit efter männen och vad gäller löner ligger fortfarande kvinnor lägre än män för samma liknande jobb även om en del framsteg gjorts.

ANNONS

LÄS MER:Pengapott kommer att rädda kvinnojouren

En fråga som tyvärr blivit särskild aktuell nu är mäns våld mot kvinnor. Vi gläder oss åt att Kvinnojouren i Kungsbacka till slut får ökat stöd av kommunen. Men det stödet måste förankras och säkras för framtiden.

En viktig fråga är också villkoren för den kvinnodominerade vårdpersonalen. En lösning måste hittas för stressande delade turer. S-Kvinnor önskar också se fler män i de kvinnodominerade yrkena som vårdsfären till exempel.

Styrelsen för S-Kvinnor i Kungsbacka

Maj-Britt Rane Andersson, ordförande

Eva Borg, vice ordförande

Elisabeth Lyckevall

Ann-Christin Eliasson

Maud Lanne

May-Louise Flyrin

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS