Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild. Bild: Elisabeth Alvenby

Plötsligt fanns vår elevassistent inte kvar

Jag är en elev som går i högstadiet i Kungsbacka kommun. Överallt hör vi om hur man sparar och drar ner på skolan och skolans resurser. Detta gör man även i en rik kommun som Kungsbacka.

ANNONS
|

I min klass hade vi en elevassistent i 7:an och det funkade jättebra och vi fick hjälp att lära oss. Elever blev hjälpta, klassen fungerade bra och vi kände oss trygga, men när vi började 8:an fanns inte assistenten kvar. Anledningen var att skolan behövde spara pengar. Det är fel att spara på ungas utbildning och ta bort viktig personal.

En assistent eller resurs är bra för att den kan hjälpa elever som har det lite svårare. Den kan också hjälpa andra och bidrar till en flexiblare arbetsmiljö. Lärarna behöver inte känna att de inte hinner hjälpa eleverna. Det är samma för oss elever. Vi behöver inte känna oss stressade över att inte få hjälp. Om man missat ett prov eller något arbete så kan man gå iväg med elevassistenten och göra det och då kan läraren släppa den pressen och koncentrera sig på att undervisa. Då blir undervisningen bättre och alla får gjort det de ska göra.

ANNONS

Tyvärr finns det ett problem och det är att det inte finns tillräckligt med pengar. Jag tycker verkligen att man ska lägga mer pengar och resurser på skolan istället för till exempel arenan som ska byggas. Kungsbacka behöver elever som är trygga och mår bra och som känner att de får hjälp. Jag lovar att det kommer bli mycket tryggare för vissa elever än vad ett arenabygge skulle ge.

Slutligen så skulle jag vilja ta upp att vissa elever kanske mår dåligt tex av mobbning eller svåra hemförhållanden. För de eleverna betyder resurspersonal som t ex elevassistenter mycket. Elevassistenter har mer tid för eleverna än vad lärarna har och har tid att sitta och lyssna. Sammanfattningsvis så vill jag att de som bestämmer i Kungsbacka kommun tänker på oss unga. Sluta spara på oss unga i skolan och satsa istället. Skolan kommer bli mycket tryggare, roligare och lättare för alla.

Elev i Kungsbacka

ANNONS