Carita Boulwén (SD).
Carita Boulwén (SD). Bild: ANDERS ANDERSSON

Om vi får bestämma så får inte Ibn Rushd en enda krona

Studieförbundet Ibn Rushd vill starta verksamhet i Kungsbacka, man har i alla fall ansökt om bidrag. Om vi får bestämma blir det inte en enda krona!

ANNONS
|

Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som genom åren kritiserat på såväl nationell som lokal nivå. Bland annat för sina kopplingar till det islamistiska Muslimska brödraskapet, som i flera länder är en terrorklassad och förbjuden organisation.

Ibn Rushd har vid flertal tillfällen visat på radikala trosuppfattningar som strider mot mänskliga rättigheter. De har upprepade gånger bjudit in hatpredikanter och föreläsare, talare som är öppet antisemitiska och som uttrycker hat mot homosexuella och talare som förespråkar islamiskt krig, jihad.

De har även kritiserats i en granskning publicerad av Folkbildningsrådet 2019 för att tillsammans med sina medlemsorganisationer motarbeta integrationen då man kallar integration för ”vit hegemoni” och ”svensk kolonialism” i förorten. Enligt Studieförbundet ska en muslims liv särskiljas från majoritetssamhället i ett "muslimskt civilsamhälle".

ANNONS

Demokrati och jämställdhet mellan könen inom verksamhet är också ett krav för att organisationer, föreningar och förbund ska beviljas stöd från stat, region och kommun, vilket Ibn Rushd inte heller lever upp till, men fortsätter ändå inkassera stora summor av skattebetalarnas pengar.

Hundratals miljoner har svenska skattebetalare bidragit med till deras verksamheter.

För oss i Sverigedemokraterna är det självklart, inte en enda skattekrona ska gå till islamister!

Carita Boulwèn

Sverigedemokraterna Kungsbacka

LÄS MER:Kritiserat förbund planerar att starta i Kungsbacka

ANNONS