Uppsköljd plast längs Bohuskusten.
Uppsköljd plast längs Bohuskusten. Bild: Erika Olofsson

Nu måste alla politiker agera – oavsett partifärg

Skärpning, SD.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Nu, när en överväldigande majoritet av världens vetenskapsmän, kommit fram till att klimatförändringarna orsakats av människans ohållbara livsstil, genom utsläpp av koldioxid, via förbränning av fossila bränslen, (40 miljarder ton per år i världen), påstår Elsa Widding, riksdagsledamot för SD, att detta uttalande är fejk och saknar vetenskaplig grund.

Fler tokexempel på uttalanden från SD:

• Fler dör av kyla än värme!

Under sommaren 2022, dog bara i Europa, tusentals människor av värmeböljor och skogsbränder.

• Plastpåseskatten är ett otyg! I Sverige har vi inte några problem med plast i våra hav och sjöar.

Forskare på GU har kommit fram till att det bara från industrierna i Stenungsund, sprids flera ton plastartiklar i havet längs Bohuskusten varje år. Totalt har vår användning av plast under en tioårsperiod (2010-2020) ökat med 300.000 ton per år.

• I Sverige finns inga tecken på klimatförändringar och därför kan vi leva som vanligt!

Det krävs fyra jordklot om alla på på vår planet skulle leva som vi gör. Vi lever i en global värld och kan inte isolera oss från omvärlden.

Rapport IPCC: Nu krävs brådskande klimatåtgärder!

Vi står nu inför aldrig tidigare skådade konsekvenser av våra utsläpp, och det gäller det att omedelbart agera, för att bibehålla en beboelig och hållbar planet för kommande generationer. Nu måste alla politiker inse allvaret och gemensamt agera oberoende av partifärg.

Charlotte Gärde, Vallda

ANNONS