Näsbokrok naturreservat i Åsa.
Näsbokrok naturreservat i Åsa. Bild: Erika Arnadottir

Naturvård står inte på de styrandes agenda

Kungsbacka kommun har fantastiska naturreservat i både Särö, Onsala, Fjärås, Åsa mfl. De är en mycket stor tillgång för oss alla invånare. Något att vara stolta över! Jag har med stor glädje vandrat i naturreservaten med mina barnbarn och njutit av naturens prakt året om.

ANNONS
|

Den nya regeringens neddragning av miljöbudgeten är en betydande käftsmäll mot våra naturreservat som kanske aldrig går att reparera.

Länsstyrelsen i Halland blir tvungna att dra ner miljöarbetet med 70%! Naturreservaten har livsviktiga naturvärden inom flora och fauna som behöver skyddas och värnas för oss och kommande generationers möjligheter att få njuta av naturens rikedomar för kropp och själ.

Reservaten i kommun kommer att påverkas inom skötsel och framkomlighet. Naturvård står inte på de styrandes agenda vilket blir ett stort problem för att upprätthålla ett hållbart miljöarbete för att skydda och värna vår känsliga natur. Vi kan bara konstatera avsaknaden om insikt av de styrande vad skogar, hav och ängar betyder för vårt välbefinnande och överlevnaden. Min önskan är att mina barnbarn och ev. framtida ättlingar skall ha möjligheter att kunna besöka ex. Näsbokroks vackra klippor, skåda fåglar och förundras över bronsåldersrösen. Känna vindarna svepa över ljungheden.

ANNONS

Kan den nya regeringen inse sitt misstag och återföra en budget som harmoniserar med behoven redan nästa år? Hur skall generationer framöver annars kunna leva, om fötterna slås undan på dem?

Britt Tönnberg (S)

ANNONS