Moderaterna lovade fler hyresrätter, varför ljög ni?

Tycker du att det är för få hyresrätter och för långa väntetider för att få ett förstahandskontrakt i Kungsbacka kommun?

ANNONS

I så fall är det dags att ifrågasätta våra politiker och fråga varför de inte hållit sitt löfte om att bygga flera hyresrätter.

Idag har Kungsbacka kommun ungefär 35 000 bostäder totalt. Av dessa är bara 8 000 hyresrätter. Kungsbacka har alltså i dagsläget den lägsta siffran i jämförelse med grannkommunerna. Under valet lovade Moderaterna i Kungsbacka att en tredjedel av alla lägenheter/bostäder skulle vara hyresrätter. Nu bryter Moderaterna sitt löfte. I det nya området i Voxlöv ställs det inte krav på att det ska byggas en enda hyresrätt.

Moderaternas bristande åtgärder och nonchalanta attityd gentemot sitt eget vallöfte är en skandal. Kungsbackas invånare behöver någonstans att bo. Vi har inte råd att köpa bostad och vi har inte tid att vänta tills vi dör på att få ett hyreskontrakt. Ni prioriterar bort oss, särskilt oss unga och de med lägre inkomst som inte har råd att köpa sig villor.

ANNONS

Mera hyresrätter i Kungsbacka. Vi unga kostar samhället minst och kan bidra mer och längre, ändå väljer Moderaterna att tvinga ut oss ur kommunen efter studenten. Politiker ska känna sig stolta när det inte finns bostadsbrist, när de som vuxit upp i Kungsbacka kan välja att bo kvar och när pensionären som behöver någonstans att bo snabbt kan få ett hyreskontrakt. Kommunens invånare ska inte tvingas ut ur kommunen till följd av brist på billiga hyresrätter. Särskilt i ett läge där kommunen har personalbrist.

Kungsbacka måste behålla en stark dynamisk arbetsmarknad och driva en bostadspolitik med kommunens invånare i centrum. Detta genom att ställa tydliga krav på att det ska byggas hyresrätter till rimliga priser. Det är dags för politikerna att lyssna på kommunens invånare och hålla sina vallöften. Vi röstade på fler, inte på färre.

Nu är det dags för Moderaterna att ta ansvar. Jag kräver ett svar; Moderaterna, varför har ni brutit ert vallöfte?

Alireza Sherzad

Internationell ledare SSU Halland

ANNONS