Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Rebecka Kvint

Miljöpartiet på villovägar

Med faktaförnekande och bristande konsekvensanalys är Miljöpartiet inte en del av lösningen för jämställdhet, utan en del av problemet, skriver signaturen "Vägra oärliga politiker".

ANNONS

Miljöpartiet i Kungsbacka vill framställa sig som en garant för flickors och kvinnors rättigheter bland annat genom insändare i lokalpressen i samband med den Internationella kvinnodagen den 8 mars. Med anledning av detta vill jag ställa följande fråga till Miljöpartiets representanter i Kungsbacka: Tar ni ansvar för resultatet av Miljöpartiets förda politik?

Bakgrund till min fråga är att Miljöpartiet sitter med i världens första (och hittills enda) uttalat feministiska regering med nedslående resultat för kvinnors och flickors rättigheter, trygghet och jämställdhet. Miljöpartiet förespråkar i praktiken fri invandring. Under Miljöpartiets tid i regeringsställning har antalet våldtäkter ökat dramatiskt och Sverige intar en topposition i världen (nummer 6) i antalet våldtäkter där endast några afrikanska länder och ett karibiskt land är värre. Detta enligt World Population Review. Tove Lifvendal, ledarskribent på Svenska Dagbladet, bekräftar i en ledare 2021-02-03 hur katastrofal situationen är för kvinnor i Sverige.

Forskare på Lunds Universitet, bland andra Ardavan Khoshnood med flera, presenterar sin forskning "Swedish rape offenders - a latent class analysis" i den ansedda tidskriften Sciences Research som visar att 60 procent av de lagförda våldtäkterna utförs av invandrare. Invandrare utgör en mindre del av Sveriges befolkning vilket gör överrepresentationen ännu större. Enligt BRÅ ( Brottsförebyggande rådet) har de anmälda våldtäkterna ökat med 44 procent den senaste tioårsperioden (2009-2019).

För cirka 30 år sedan var begrepp som könsstympning, tvångsgifte, gängvåldtäkter, könsuppdelad simundervisning, barngiftemål, balkongflygning, hedersmord och så vidare okända begrepp i Sverige. Med Miljöpartiets faktaförnekande och bristande konsekvensanalys är Miljöpartiet inte en del av lösningen för jämställdhet, utan en del av problemet.

Lika självklart som jag säger ja till jämställdhet och kvinnojour, lika självklart säger jag nej till Miljöpartiet som fortsätter mörka sina misslyckanden.

Vägra oärliga politiker

LÄS MER:Feminismen behövs!

ANNONS