Genrebild.
Genrebild. Bild: REBECCA HADELL

M-ledda styrets beslut ger ovärdig levnadsnivå

Det M-ledda styret tar nedmonteringen av välfärden ytterligare ett steg – beslutet som det M-ledda styret drev igenom ser vi som något som påminner om ”miserabel levnadsnivå”, dvs en nivå under skälig levnadsnivå.

ANNONS
|

Nu kan man alltså tack vare det M-ledda styret, tolka skälig levnadsnivå som dusch en gång i veckan. Ta in det för en sekund. Ge det en minut om det behövs. Socialdemokraterna tycker att det är en mänsklig rättighet att få duscha och denna neddragning är ovärdig.

Det vore väl smakligt om det M-ledda styret lät bli att duscha en hel vecka och sedan sätta sig i sammanträde på nämnden Vård & Omsorg, kommunstyrelsen eller varför inte kommunfullmäktige – det vore väl nåt? Då hade de kanske fått känna på om det verkligen fanns värdighet i detta beslut. Det finns det givetvis inte.

ANNONS

Samtidigt som det M-ledda styret fattade detta beslut sa de nej till en rad viktiga åtgärder som Socialdemokraterna lyfte fram i budgetärendet för att förbättra personalens arbetsvillkor, arbetsmiljö och grundförutsättningar för äldreomsorgen.

Skillnaden mellan höger och vänster är enorm. Det är kyla mot värme. Det är vilja mot passivitet. Det en politik för välfärdssamhället och en politik mot välfärdssamhället.

Vad väljer du?

Ermin Škorić (S), 2e vice ordförande nämnden för Vård & Omsorg

Astrid Börjesson (S), ledamot nämnden för Vård & Omsorg

Eva Tingström (S), ledamot nämnden för Vård & Omsorg

Ingela Hansson (S), ersättare nämnden för Vård & Omsorg

ANNONS