Genrebild.
Genrebild. Bild: Stig Hedstrom

Kungsbacka – visa er personal den uppskattning de är värda

När ska Kungsbacka kommun sluta lägga pengar på hög och göra de satsningar som personalen förtjänar, skriver Lärarförbundet Kungsbacka.

ANNONS
|

Redan i februari yrkade Lärarförbundet på att alla medarbetare i förskola, grundskola och gymnasiet skulle få en covidbonus för det slitsamma arbete de har gjort under pandemiåren med att hålla igång sina verksamheter. Båda förvaltningarna gick med överskott under förra året. Vi anser att detta är något som verkligen skulle uppskattas av personalen och visa att Kungsbacka kommun är en kommun som vill ta vara på sina medarbetare. Det är dessutom något som andra kommuner har gjort, och en del kommuner har inkluderat all personal som berörts av pandemin. Frågan har varit uppe i kommunstyrelsen, som skickat tillbaka den till respektive nämnd och förvaltning.

ANNONS

Båda förvaltningarna och nämnderna avslog vårt yrkande. De hänvisar till att detta är något som all personal i Kungsbacka skulle vara värda, och då säger vi: Självklart! Visst, vi driver frågan för våra medlemsgrupper, men vi vet också att det finns många olika yrkesgrupper som är värda den uppskattningen. Enligt Nämnden för förskola och grundskola skulle detta kosta kommunen 84 miljoner kronor. I en kommun som gick med 465 miljoner kronor i överskott förra året och som beräknas gå med 600 miljoner kronor i överskott i år!

När ska Kungsbacka kommun sluta lägga pengar på hög och göra de satsningar som personalen förtjänar och visa dem den uppskattningen de är värda?

Lärarförbundet Kungsbacka

LÄS MER:Tölö Ängar fortsätter växa – 150 nya bostäder i tredje etappen

LÄS MER:Varför nattvandrar inte fler partier?

LÄS MER:Så blir nya kvarteret i Valand: ”Vill skapa en spännande mix”

ANNONS